Home Singles ALPACAS COLLECTIVE – Gunkali (Catalpas Records)

ALPACAS COLLECTIVE – Gunkali (Catalpas Records)

by Jos Buersens

Er zijn van die bands die het vanaf minuut één bij het goed einde hebben en het Leuvense Alpacas Collective is er zo één. In 2022 bracht de band hun debuut Seven Wisdoms Of Plutonia ter wereld en wisten ze ons definitief en zonder veel moeite in te lijven als fan. Groot was onze verbazing en enthousiasme dan ook toen we hoorden dat de band alweer een nieuw album klaar heeft.

De release van album Big Words staat gepland voor 11 november. In aanloop naar de release heeft het tienkoppige collectief echter al een eerste voorproever de wereld ingestuurd in de vorm van Gunkali. Het spreekt dan ook voor zich dat we bijzonder blij waren dat we deze track van de nodige woorden mochten voorzien.

Zwoele, stevige grooves; volle en dramatische blazers; mysterieuze sitar; percussie met knipogen naar tabla… Je leest het, Gunkali bulkt van de instrumenten en de nuances. En hoewel het ongetwijfeld een huzarenstukje is om alles in elkaar te laten passen, is het net dat wat het Alpacas Collective absoluut in hun vingers heeft.

De muzikale dialogen zijn dan ook, zonder steriel over te komen, voorzichtig afgemeten en net zoals bij jazz krijgt iedereen de kans om zijn instrument te laten spreken zonder dat er sprake is van overstatement of egocentrisme. Alle instrumenten staan steeds ten dienste van het nummer en de sfeer en dat is mooi om te horen.

Op Gunkali doet het Alpacas Collective waar ze goed in zijn en dat is het creëren van die heerlijke fusion goodness. Wat opvalt, is dat de sitar een zeer prominente plaats toebedeeld krijgt in het nummer, maar na wat fact checken, in functie van de titel, lijkt ons dat niet meer dan logisch.

Gunkali staat garant voor mysterieuze dansbaarheid en doet ons alvast watertanden naar de release van Big Words. In afwachting van de release hebben we je hieronder alvast van de nodige links voorzien om Alpacas Collective op de voet te volgen en je van de nodige concerttickets en merch te verzekeren.

ALPACAS COLLECTIVE: FACEBOOK BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More