Home ReviewsAlbum Reviews VARIOUS ARTISTS – The Library Music/Easy Listening Side Of Heaven Hotel Part One (Heaven Hotel)

VARIOUS ARTISTS – The Library Music/Easy Listening Side Of Heaven Hotel Part One (Heaven Hotel)

by Jos Buersens

Op de vraag: “Wat kan je tegenwoordig nog met tien euro doen?” Is helaas enkel het antwoord: “Bitter weinig”, van toepassing. Je zou met je rode briefje richting het dichtstbijzijnde reisbureau kunnen stappen in de hoop een vliegtuigticket te boeken en alsnog een wedstrijd van de Rode Duivels mee te pikken op het WK. Nu, de realiteit is dat je met je zuurverdiende tien euro waarschijnlijk niet meer zal krijgen dan een trap tegen je achterwerk terwijl je hardhandig richting de uitgang wordt begeleid en gelijktijdig beschimpt wordt voor dwaas, malloot, vermaledijde en ga zo maar door.

© Various Artists – The Library Music/Easy Listening Side Of Heaven Hotel Part One – Art by Rudy Trouvé – Heaven Hotel Presents – 2022

Gelukkig zijn er nog plaatsen waar je wel met je tien euro terecht kan, zo ook bij het Antwerpse Heaven Hotel.

Met God Owes Us A Swimming Pool leverde het label in 2015 een overzicht af van 20 jaar Heaven Hotel. Twee vinyls huisvestten een breed scala aan artiesten en brachten een mooie ode aan twee decennia aan “commercial suicide” zoals ze het zelf wel eens plegen te noemen.

Het lag dan ook niet echt in de lijn der verwachtingen dat het label een nieuw compilatiealbum zou releasen maar gelukkig voor ons deden ze dat wel. Met The Library Music toont Heaven Hotel ons het mooiste van hun instrumentale tracks en net zoals bij zijn voorganger is ook de inhoud van deze compilatie wederom bijzonder eclectisch. Dead Man Ray, Angels Die Hard, Rudy Trouvé, Horse Head Bed, Franco Saint De Bakker, Angels Die Hard, Kiss My Jazz, Tip Toe Topic, … het zijn maar enkele van de artiesten op de 37 tracks die deze release rijk is. Bovendien bevat het album ook tracks van de theatervoorstelling Screen en zelfs nummers die gebruikt werden in de reeks Glad Ijs.

De tracklengtes zweven tussen 17 seconden en 6 minuten en demonstreren dat het label zowel hun korte als lange muziekstukken, met recht en reden, naar waarde weet te schatten.

Ah en voor wie al dit auditieve moois nog niet genoeg was, is er ook nog de prachtige hoes van de hand van Rudy Trouvé zelf.

We wensen je alvast een ontspannen luisterervaring toe, mijmerend over die tien euro die je onmogelijk beter had kunnen besteden. Hieronder vind je alvast de nodige links om je van je aanschaf te verzekeren.

HEAVEN HOTEL: BANDCAMP / WEBSITE
RUDY TROUVÉ: FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More