Home ReviewsAlbum Reviews VARIOUS ARTISTS – Off White House Records Vol.1 (Off White House Records)

VARIOUS ARTISTS – Off White House Records Vol.1 (Off White House Records)

by Nel Mertens

Laura Lee Schultz kwam ooit uit Canada om zich in de Gentse muziekscene te nestelen. We hoorden haar als frontlady bij Down The Lees en meer recent ook bij het trio Eriis. Ondertussen keerde ze terug naar haar roots (zie interview) en ging ze met haar label Off White House Records de internationale tour op (zie artikel).

Dat internationale karakter legde ze vast in een album, want met bands uit Michigan, België, Frankrijk, Victoria, Vancouver,… brengt ze een eerste compilatiealbum uit.

Het album verscheen net via Bandcamp. Bandcamp doneert zijn deel van de opbrengst aan de NAACP. Daar voegt Off White House Records hun volledige opbrengst van de maand juni aan toe. Die gaat naar de Indian Residential School Survival Society. Daarmee erkent het label dat ze gevestigd te zijn in het territorium van het Syilx/Okanagan-volk. Op deze manier herdenken ze ook de 215 kinderen die in Kamloops werden gevonden.

Het eerste nummer op het album is het schitterende Tulsa, van ERIIS, het krachtige trio dat Laura Lee vormt samen met Naomi Sijmons (Reena Riot) en Mirabelle Van de Put (Nightwitches). De track gaat over de Tulsa Race Riots die net 100 jaar geleden plaatsvonden.
Verder vind je er ook tracks van o.a. Bronson Arm, Down The Lees, Haze, Foxeagle, Bonnuit, Fantasy Boys, EP Island, New Years Resolution, Dating Myself en Separation Agreement op terug en bevat het ook een aantal niet eerder uitgebrachte nummers.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More