Home Singles WALRUS – Dansen Uit De Maat

WALRUS – Dansen Uit De Maat

by Bart Verlent

De agenda van zanger en toetsenist Geert Noppe stond begin 2020 helemaal vol. Er waren optredens gepland met Yevgueni (om het 20 jarig jubileum te vieren) en met Hooverphonic waarbij hij deel uitmaakt van de liveband. Met zijn eigenste Walrus zou hij de hort op gaan om de muziek te verzorgen bij het kindertheater De Grote Reis van Meneer Beer van Theater Tieret. Corona besliste er anders over en er kwam tijd vrij om aan de derde plaat van Walrus te schrijven. Het laatste album Terug Naar Het Begin dateert ondertussen al van 2015.

© Walrus

Na maanden schrijven kroop Geert met zijn clan bestaande uit drummer Arnout Hellofs (Hooverphonic), Pieter Peirsman (Slow Pilot, Hooverphonic) op gitaar en backings, Alban Sarens (Yes Sir Yes) op sax en Maarten Van Mieghem (Yevgueni, Slow Pilot) op bas en backings, de studio in. Producer van dienst was Alex Callier die ook al een goede job deed met het vorige Walrus-album.

Dansen Uit De Maat is de eerste single uit de te verschijnen plaat en heeft een vrolijke, zomerse vibe. Noppe goochelt met mooie samenzang en warme, brede arrangementen. Ergens op de achtergrond hoor je Nina Sampermans (Hooverphonic) mooi de backings inkleuren en krijgt het gezelschap bezoek van Nabou Claerhout (Nabou) op trombone en Sam Vloemans (Cargo Mas) op trompet. Het is een nummer waar je intens vrolijk van wordt en heerlijk op kan dansen, eventueel ook uit de maat.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More