Home Singles DVKES – Done With Mercy (N.E.W.S)

DVKES – Done With Mercy (N.E.W.S)

by Bart Verlent

Na vijf jaar wachten, mogen we dit jaar eindelijk de opvolger verwachten van het debuutalbum Push Through van DVKES. Twee jaar geleden stapte Maxim Hellincks uit de band, sindsdien is DVKES een trio. Na wat zoeken vonden ze hun tweede adem. Vorig jaar belandde de band nog bij de finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. In maart kregen we al een eerste voorproefje van het tweede album Echoplasm, dat in november uitkomt, met de single Undercover. Nu is er een tweede teaser.

© DVKES

Met Undercover kwam DVKES met een nieuw verfrissend geluid. In Done With Mercy klinken ze meer ingetogen en dromerig. Zanger en gitarist Joos Houwen werkte twee weken, non-stop aan het nummer. Toch slaagde hij er niet in om er een geheel van te maken. In een droom vond hij uiteindelijk het ontbrekende puzzelstukje, met als resultaat dat hij ’s nachts om 4u (na die droom) de basis voor het nummer opnam en daarna terug in bed kroop. Die nachtelijke inval verklaart meteen ook het dromerige tintje van het nummer.

Een rustige drum vult de subtiele bas en gitaar stukjes aan, terwijl op de achtergrond spacey geluidjes ronddwarrelen. Houwen zingt het nummer liefelijk in. Zo ingetogen hebben we hem nog nooit gehoord.

Het valt op dat DVKES 2.0 meer durft te experimenteren, waardoor de band nu origineler uit de hoek komt en meer interessante nummers aflevert. Done With Mercy is dan ook een boeiend, ingehouden pareltje.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More