Home ReviewsAlbum Reviews VARIOUS ARTISTS – Gazers #2.

VARIOUS ARTISTS – Gazers #2.

by Didier Becu

Gazer Tapes: Belgische tapes uit hartje Turnhout. Opgericht door een muziekmaniak (hoe kan het ook anders), tevens muzikant bij Fake Indians en Poppel, en gezegend met een passie die 24 uur inspanningen vergt.

Liefde voor het vaderland, maar nog meer voor de vele undergroundbands die in dit landje opereren die hoewel ze tevreden zijn met een podium in een bruine kroeg zo veel meer verdienen. Noem dit het nadeel van de underground, het voordeel is dat je letterlijk in de schoonheid verzuipt. Getuige deze tape waarop 31 (!) songs staan van 30 bands, gewoonweg omdat de sloebers van Borokov Borokov twee keer een titel hebben weggekaapt. 29 Belgische, en 1 (over evenwicht gesproken, sorry!) uit Nederland.

Gazers #2. De opvolger van het eerste deel dat in het begin van 2017 verscheen. En neen, je moet niet gaan checken: geen enkele band die op de eerste tape stond, heeft ondertussen een plaats in het Sportpaleis veroverd. Nadeel van de underground, weet je wel…

Gaan we ze alle dertig overlopen? Ja, we gaan dat doen. Ze verdienen het, beloof ons gewoon achteraf gewoon dat je eens naar ze luistert. Je hoeft er zelfs de tape niet voor te kopen, want je kan de release streamen via Bandcamp.
Aftrappen doen we met So Much van Yonder Trips. Een collage vreemde geluidjes die uiteindelijk samenvallen in één heerlijke experimentele psychedelische lo-fi trip. Muziek die niet te omschrijven is met woorden, e