Home ReviewsAlbum Reviews LUPA GANG GANG QUARTET – Bang (Eigen Beheer)

LUPA GANG GANG QUARTET – Bang (Eigen Beheer)

by Sigi

Als je in je bio namen dropt als STUFF. en The Wizards Of Ooze (beide nog steeds de beste livebands van de laatste 30 jaar, als je onze mening vraagt), maar ook refereert aan The Meters, Dr. John of Stevie Wonder… dan leg je de lat en de verwachtingen hoog. Ambitieus en verdomd dapper voor een bende 17 en 18 jarigen. Maar maakt Lupa Gang Gang Quartet ze ook waar?

Niet helemaal zo blijkt. Je hoort een band die nog té expliciet refereert naar de hierboven aangehaalde invloeden. Ze zochten enkele jaren een eigen sound, maar het is nog iets teveel copy/paste naar onze zin. Zo is bijvoorbeeld Op Tué een doorslag van STUFF. Geen slechte poging trouwens, maar waarom zou je voor een kopij kiezen als je het originele kan nemen? Of neem Phietush: teveel The Meters om echt origineel te klinken. Die eigen sound is er dus nog niet helemaal.

Maar tegelijkertijd wel respect voor het debuut van deze jonkies. De composities zijn nog niet helemaal on point, maar ze zijn allesbehalve slecht. We horen regelmatig goede (eigen!) ideeën passeren en ze klinken warm, gloedvol. Hamme Horizons bijvoorbeeld is een song die zalig wegluistert.

Kom dus los van die invloeden. Diep die eigen sound nog verder uit. En met iets meer aandacht voor de composities is de volgende worp er wel boenk op. Beloftevol debuut.

Facebook/Instagram/Vi.be/Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More