Home Singles CHANTAL ACDA & BRUNO BAVOTA – Sirens (Temporary Residence)

CHANTAL ACDA & BRUNO BAVOTA – Sirens (Temporary Residence)

by Bart Verlent

Singer-songwriter Chantal Acda zou normaal gezien vorig jaar haar nieuwe plaat Saturday Moon volledig solo inblikken. Maar het liep volledig anders uit, zodat ze ondersteuning kreeg van haar vaste band en nog een heel resem artiesten waaronder Mimi Parker, Alan Sparhawk van Low en de sublieme gitarist Bill Frisell. Acda heeft een neus voor talent en maakte in het verleden al muziek met Nils Frahm en Peter Broderick en onlangs bracht ze samen met haar echtgenoot/drummer Eric Thielemans nog een nieuwe prachtige soundtrack uit bij de film Koyaanisqatsi.

(c) Chantal Acda & Bruno Bavota

Op 9 oktober verschijnt er weer een nieuw album van Acda en dit keer is het in samenwerking met de Italiaanse componist/ multi-instrumentalist Bruno Bavota. Het album A Closer Distance is opgenomen tijdens de coronacrisis. Het duo heeft dus elk apart hun aandeel opgenomen in zijn/ haar huiskamer.

We kregen al een mooi voorproefje van het album met de prachtige single Still I, die gebouwd was op de warme pianoklanken van Bavota. Op het tweede voorsmaakje Sirens speelt Acda ook mee op gitaar op een heel subtiele manier. Het is een nummer over het volgen van onze instincten en deze te herkennen in de kleine dingen die we rond ons vinden. Zoals de IJslanders die tekens vinden in de rotsen.

Wederom is het dit lied een pareltje. Het duo vind elkaar in subtiele zachte klanken en pakt ons zo mee in een andere wereld. Het is prachtig om te horen hoe deze twee muzikanten elkaar aanvullen. Na twee wondermooie singles weten we zeker dat het album van Bruno en Chantal iets magisch gaat worden.

Chantal Acda en Bruno Bavota gaan het album samen voorstellen op:
12/10 – Handelsbeurs, Gent
13/10 – Studio, Antwerpen
15/10 – 30CC, Leuven

FACEBOOK / BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More