Home Singles KINGSBLU – Simple Song

KINGSBLU – Simple Song

by Bart Verlent

Door de lockdowns vond Raf Verhavert zijn liefde terug voor synthesizers en componeren waardoor hij sindsdien verschillende singles uit brengt onder de naam Kingsblu. Met elektronica maakt hij smaakvolle, melancholische nummers die soms dansbaar zijn. Als we vergelijkingen moeten maken, ligt Kingsblu in de lijn van Bon Iver en Jamie Woon.

(c) Kingsblu

Simple Song is ondertussen al de elfde single van Kingsblu en gaat over een periode waar Verhavert veel last had van stress en angsten. Het nummer is een soort geruststelling aan zichzelf. Er gebeurt niet veel in deze track. Raf speelt hier met effecten op zijn stem en enkele subtiele soundscapes. Meer heeft hij dan ook niet nodig om een enorm straffe song neer te zetten.

Het is een erg mooie, ontroerende track waar je de emoties van Verhavert duidelijk in voelt. Misschien wel één van de strafste nummers die we van Kingsblu ooit al gehoord hebben. Van ons mag hij nog meer deze richting uit gaan.

Op 13 augustus kan Kingsblu aan het werk zien in de Antwerpse Bar Oost.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More