Home ReviewsAlbum Reviews LOUIS VAN DER WAAL/JEAN DE LACOSTE/MAURO PAWLOWSKI – HOL (DADAIST TAPES)

LOUIS VAN DER WAAL/JEAN DE LACOSTE/MAURO PAWLOWSKI – HOL (DADAIST TAPES)

by Jos Buersens

Dat Mauro en konsoorten al wel eens van het pad der conventionaliteit durven af te dwalen, weet iedereen die de muzikanten in kwestie kent. Tijdens de theatervoorstelling HOL zie en hoor je drie heren op zoek gaan naar de grenzen van het heelal, het HOL zoals zij het noemen, en dat binnen jouw hersenpan.

Het theaterstuk HOL is een samenwerking tussen Jean De Lacoste, Mauro Pawlowski en Louis Van Der Waal. Deze laatste zul je je zeker nog herinneren als officiële woordvoerder van Maurits Pauwels. Pleeg je af en toe eens een concert van Gruppo Di Pawlowski mee te pikken, dan heb je hem ook daar wel al eens aan het werk gezien.

Tijdens HOL zijn het Jean Delacoste en Mauro Pawlowski die het auditieve deel voor hun rekening nemen. De voorliefde van beide heren voor alles wat geluid is, zorgt voor een breed scala aan geluiden en soundscapes. Louis Van Der Waal, de bezieler van het project, neemt het visuele aspect voor zijn rekening. Wat we daarmee bedoelen, kan je best even zelf opzoeken. We verwijzen je graag naar de website van Arenberg waar je nog fragmenten van het blijspel kan bekijken.

Wie de soundtrack van deze theatervoorstelling te horen krijgt, zal zeer verrast zijn. Of dat in positieve of in negatieve zin is, ligt vooral aan de ingesteldheid van de luisteraar. Wie de grenzen van het heelal wenst te verkennen, kan namelijk best de vertrouwde, vaste structuur van popnummers diep in een gat in de voortuin begraven. Lukt dit je niet, dan doe je best stante pede je ruimtevaarderspak uit en blijf je rustig op de planeet aarde want dan zal je volgens ons grote delen ervaren als lawaai. Wie bereid is om alle regels los te laten, zal echter aangenaam verrast worden op zijn auditieve reis door het HOL.

Lawaai is overigens een zeer rekbaar begrip, hoorden we Mauro enkele jaren geleden nog in de canvasconnectie uitleggen met een welgemeende maar lachende: “fuckface”, naar iedereen die zijn uitleg niet wou begrijpen.

De cassette is vijf tracks rijk die toepasselijk allemaal HOL heten. Je hoort op de cassette delen van de theatervoorstelling en ook de soundscapes die tijdens deze voorstelling gemaakt werden. Bovendien is het allemaal live-opgenomen tijdens verschillende voorstellingen dus aan spontaniteit ontbreekt het alvast niet.

Goed dat deze wereld heden ten dage ook nog enkele altruïsten rijk is, waarvan Jef Mertens, bezieler van Dadaist Tapes, er ongetwijfeld één is. Elke release bij Dadaist Tapes wordt op 25 stuks op cassette uitgebracht en gratis verdeeld onder zij die het wensen en ook snel genoeg op de bestel-knop kunnen klikken. Na 25 stuks is het hopeloos afgelopen. Gelukkig kan je de releases steeds gratis downloaden van hun Bandcamp-pagina. Bedankt Jef om je neus op te halen voor het kapitalisme!!

Vlaanderen promoot momenteel sterk het reizen in eigen land. Wij gaan graag nog een stapje verder en wensen het reizen in eigen hersenpan sterk te promoten. Dus, zoek je nog een vrolijke meezinger voor jouw kinderen wanneer je aanstaande zomer aan het rijden bent op je hersenbanen tijdens je zoektocht naar de grenzen van het heelal? Laat deze release dan zeker niet aan je voorbij gaan.

Wij wensen je alvast een goede reis en een behouden terugkomst!

BANDCAMP

Tekst: Jos Buersens

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More