Home ReviewsAlbum Reviews JERRY STEVENS – My First Christmas Album (Animal Lovers Only)

JERRY STEVENS – My First Christmas Album (Animal Lovers Only)

by Jos Buersens

Het mag dan wel lijken alsof de kerstman zelve na een avondje zwaar stappen op de hoes heeft overgegeven, maar mijn God we hebben zelden zo’n geniale artwork gezien als bij het nieuwe album van Jerry Stevens. Een kerstboom, enkele notenkrakers, kerstballen allerlei en Jeroen Stevens aka Jerry Stevens die zichzelf in ’s werelds meest paarse kersttrui verpakt heeft en voorzien is van een lieflijk, naïeve grimas die de allures heeft van Rudolf het rendier die nietsvermoedend de minzame jager aankijkt net voor die de omliggende bebossing gaat beschilderen met diens rendierhersenen.

© Jerry Stevens – My First Christmas Album – Animal Lovers Only – 2021

De aandachtige kijker heeft, naast al dat kerstige moois, ook ongetwijfeld een klokkenspel, het instrument niet de genitaliën, kunnen waarnemen. Wie wat beter bekend is met het werk van Jeroen Stevens zal weten dat hij, naast een meesterlijk drummer, ook op het klokkenspel, wederom het instrument niet de genitaliën, best wel van wanten weet. Iets dat hij opnieuw demonstreert op dit heerlijke kerstalbum.

My First Christmas Album is acht nummers rijk.

Acht nieuwe kerstnummers, vraag je?

Nee hoor, acht oerdegelijke kerstklassiekers in een interpretatie van Jerry Stevens waaronder I’ll Be Home For Christmas, Silver Bells, The Christmas Song, White Christmas, … En hoewel het merendeel van de nummers instrumentaal is, waagt op Have Yourself A Merry Little Christmas de heer Stevens zich ook kortstondig aan wat zang. Daarnaast bevat het album ook twee kerstmedleys waarin Stevens telkens aan de slag gaat met drie nummers.

Wie All I Want For Christmas Is You op het album verwachtte, is er helaas aan voor de moeite. Maar met dergelijk repertoire vermoeden we dat Mariah Carey deze kerst best wel eens wat concurrentie zou kunnen krijgen.

Geniet alvast van je fondue, de tomatensoep en de kerststronk en vergeet niet om Jerry Stevens’ nieuwste plaat even op te leggen als nonkel Firmin voor de zoveelste keer aanstalten maakt om dronken op de tafel te dansen.

En denk eraan: “Vliegen op Kerstdag de muggen rond, dan dekt op Pasen het ijs de grond.”

Fijne feestdagen toegewenst!

Hier hebben wij alvast een link toegevoegd om je van jouw aanschaf van dit prachtige album te verzekeren.

Jerry Stevens zal overigens op de onderstaande data overigens ook live zijn kerstvreugde verspreiden:
15/12 – Gold + Beton, Keulen (DE)
18/12 – Minigolf Beatrijs, Antwerpen
22/12 – Filmhuis Klappei, Antwerpen (w/film “It’s A Wonderful Life“)
23/12 – Café Django, Gent
24/12 – Café Witzli-Poetzli, Antwerpen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More