Home ReviewsAlbum Reviews MILDRED IN OBLIVION – Sisyphus’ Journey (ant-zen)

MILDRED IN OBLIVION – Sisyphus’ Journey (ant-zen)

by Patsker Omaer Beguin

Jan Dewulf (John Wolf) bracht dit jaar zijn eerste volwaardige cd I was Never Really There onder de naam Mildreda uit. De Oostendenaar verweeft met Mildreda heel wat donkere geluidselementen in zijn stuwende electro/EBM nummers. De drang naar een dieper liggend dark ambient verhaal werd hierdoor ook nog groter. Sisyphus’ Journey werd een conceptalbum met een duister geluidsverhaal waarmee de luisteraar een uitnodiging krijgt om deel te nemen aan een intense mentale trip.

Donkere en regenachtige dagen zijn de ideale momenten om een portie dark ambient ten volle te kunnen degusteren en in de sfeer te komen. Met Sisyphus’ Journey krijgen we een interessant album dat ons begeleid naar spookachtige en schimmige oorden. Dewulf liet zich inspireren door het boeddhistische idee van de overgangstoestand ‘bardo’ dat wordt gekoppeld aan De mythe van Sisyphus, een essay van de Franse filosoof Albert Camus. Camus introduceerde met dit essay de zoektocht naar de zin, de zinloosheid en de absurditeit van het leven.  

Uit deze intrigerende ingevingen distilleerde Dewulf een krachtig dark ambient album. Er wordt lustig gestrooid met duistere drones en rituele concepten die grimmige en etherische sferen tot leven brengen. Dewulf laat ook wat Mildreda invloeden in de donkere soundscapes doorsijpelen. De beats en percussie op verschillende tracks zorgen samen met de hemelse synth-koren voor een sterke rituele input. De noise- achtige fragmentjes tussen het dystopische geruis en gedreun geven het album een industrieel getinte afwerking.

Sisyphus’ Journey is een avontuur door lugubere klanklandschappen en mysterieuze sferen die het oriënteringsvermogen sterk gaan beïnvloeden. De geluidsreiziger dwaalt doorheen een desolate en heimelijke verbeeldingswereld die volledig ontregeld is. Terug landen in de realiteit na deze obscure bundel klankharmonieën blijkt niet zo eenvoudig. Wat we wel weten is dat Mildred in Oblivion hier een schitterende Belgische release vol sonische kwaadaardigheid aflevert. Dit lugubere dark ambient werkje zal zeer goed smaken bij de liefhebbers van onder andere Raison D’ être, Sephiroth, Nordvargr, Atrium Carceri en Lustmord. Sisyphus’ Journey is digitaal te verkrijgen op de Bandcamp pagina van het ant-zen- label.

https://ant-zen.bandcamp.com/album/sisyphus-journey

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More