Home Concerttip Concerttip: Uma Chine + Coline & Toitoine

Concerttip: Uma Chine + Coline & Toitoine

by Bart Verlent

Dit jaar was Uma Chine-frontvrouw Nele De Gussem Artist in Residence bij muziekclub N9. Het is dan ook logisch dat het laatste optreden van dit jaar voor Uma Chine wordt georganiseerd door de Eeklose muziekclub. Het is dit jaar ook het laatste optreden op de agenda van de N9. Uma Chine bracht in 2021 hun tweede album Changes uit op W.E.R.F. Records, een plaat waarvan de titel meer dan toepasselijk is. Op dit album komt De Gussem en co met een nieuw geluid waar we danig van onder de indruk zijn.

© Ann Cnockaert

Bij hun naamloos debuut uit 2019 merkten we al dat het werk van Uma Chine serieus wat diepgang heeft. In het dromerige album Changes werd dat nog veel duidelijker. De elf nummers op de nieuwe langspeler zijn gewoon indrukwekkend. De samenzang van Nele, Rhana en Sherien zorgt voor kippenvel en de warme, brede arrangementen van Simon Raman, Nils Vermeulen en Gillen Vandecaveye-Pinoy vullen al die pracht fantastisch aan.

Op 17 december stelt Uma Chine dit geweldige album voor in Kubiek in Eeklo.

Het voorprogramma wordt verzorgd door het Brusselse duo Coline & Toitoine. Zangeres Coline Debry en toetsenist Antoine Jorissen brachten dit jaar hun debuutep Soma uit met vrolijke electropopdeuntjes beïnvloed door folk, indie en pop.

Tickets voor dit zittende concert kosten €13 in voorverkoop en aan de kassa betaal je €16 voor een ticket. Tickets en meer info vind je via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More