Home ReviewsAlbum Reviews FRITZ & LIEVEN TAVERNIER – Zo vader, zo zoon

FRITZ & LIEVEN TAVERNIER – Zo vader, zo zoon

by Hans Lenvain

Niets zo schoon als de band tussen ouder en kind. In de meeste gevallen althans. En in dit geval resulteert die mooie band tussen vader en zoon ook in een mooi album.

Fritz Tavernier (Froze) is een hiphop artiest die je kan kennen van het Gentse label Rauw en Onbesproken, de finale van De Nieuwe Lichting of zijn single Witte Wolke.
Lieven Tavernier is een liedjesschrijver die reeds meerdere kleinkunst klassiekers op zijn naam heeft staan (De Fanfare van Honger en Dorst, Eerste Sneeuw, ...) Daarnaast schreef hij ook songs voor andere artiesten zoals Jan De Wilde, Flip Kowlier, Stef Kamil Carlens en Raymond Van Het Groenewoud.

Froze is een kind van de hiphop, Lieven is een man van de kleinkunst. Die werelden zouden mijlenver uit elkaar kunnen liggen maar dat hoeft niet zo te zijn. Eén kant van het verhaal is de tekst. De woorden zoeken die het beste passen, het spelen met tekst. Of je nu thuis bent in de hiphop, de rock, de kleinkunst; overal is deze oefening nodig voor je tot een degelijke songtekst komt.
Zowel vader (Boeken: Over Water & Bijzonder Kind) als zoon (Columns: De Standaard & Laatste Sigaret) hebben eerder al bewezen goed te zijn met woord en taal buiten de muziek.

De muziek is natuurlijk een ander gegeven. Hiphop tegenover Kleinkunst, het verschil is groot. Maar met wat goede wil kan je tot een compromis komen als je samen songs gaat schrijven en uitwerken. Als je allebei uit je comfortzone wil/kan stappen kan je elkaar in het midden tegemoet komen.
En wij kunnen enkel maar vaststellen dat dit is gelukt. Het werd een poëtische ep met een soms wat vreemde sound, maar er is niets mis met experimenteren. Wat we vonden van de eerste single In De Eerste Sneeuw, kan je hier vinden.

Met zo’n albums is het steeds wat afwachten. Uiteraard is het voor de artiesten zelf leuk om te doen, zo samen muziek maken en elkaar aanspreken in tekst. We wensen iedereen zo’n schone momenten toe in het leven. Of het publiek ook zit te wachten op deze ontboezemingen is de vraag natuurlijk.

In dit geval raden we aan het album zeker eens te beluisteren. Het is mooi zonder dat het melig wordt. Het zijn twee schone mensen die elkaar graag zien en die dit laten horen door de muziek die ze samen hebben gemaakt. Liefde de wereld insturen is sowieso een mooie daad en daarom alleen al wensen we dat hun muziek vele luisteraars zal bereiken.

Fritz en Lieven lieten zich verder bijstaan op dit album door Joppe Thange (gitaar), Niels Soetaert (gitaar), Nils De Caster (viool) en Felix De Braeckeleer (toetsen).

Fritz Tavernier – Lieven TavernierYou may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More