Home ReviewsAlbum Reviews KOSMO SOUND – Fruit Of The Void (Zephyrus Records/N.E.W.S.)

KOSMO SOUND – Fruit Of The Void (Zephyrus Records/N.E.W.S.)

by Bart Verlent

Ons land zal waarschijnlijk nooit het middelpunt van de dubscene worden maar met Kosmo Sound hebben we toch wel een toppertje van formaat in huis. Deze zeskoppige band heeft een achtergrond in de jazz-wereld maar maakt sinds 2018 een aanstekelijke mix strakke grooves, Oosterse klanken en spacey, dubby soundeffecten. Met improvisaties neemt het sextet ons altijd mee op een bijzondere avontuurlijke trip door hun geweldige kosmos.

© Kosmo Sound

In 2020 bracht de band het debuutalbum Antenna uit dat overal lovend werd onthaald waardoor ze het voorprogramma mochten verzorgen van dublegendes Adrian Sherwood, The Twinkle Brothers en Omar Perry. Ook werden hun nummers gemixt door toppers uit het dubmilieu zoals Daniel Boyle en Alpha & Omega. Die singles zijn te verkrijgen op de Bandcamp van Kosmo Sound.

Dit jaar kreeg het oude nummer Furious een tweede leven dankzij een vinylrelease waar op de B-kant het nummer een mix kreeg door drummer Marius Couvreur en nu is er eindelijk het tweede album van deze dubboys.

In de singles Ototoxic, Ferocious en Banoffee Pie was al te horen dat Kosmo Sound niet voor Antenna volume 2 zou gaan en dat ze deze keer nog breder zouden gaan. Iets meer jazzy maar ook nog groovier en psychedelischer. We krijgen een combinatie van catchy dub met nujazz-invloeden die in de lijn liggen van STUFF. en Go Go Penguin. Doe daar dan een flinke scheut psychedelica bij a la Orzic Tentacles en een Oosters tintje dat in de buurt komt van Altin Gün en je hebt het volledig plaatje. Een sterk, eigen en divers geluid dus.

Met Fruit Of The Void is Kosmo Sound erin geslaagd om zichzelf te overklassen. Het geheel klinkt nog intenser, avontuurlijker en dansbaarder dan hun vorige werk.

Kosmo Sound stelt deze top plaat voor op:

26/11 – 4AD, Diksmuide
08/12 – Handelsbeurs, Gent
18/03 – Muziekclub N9, Eeklo

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More