Home Singles DE TOEGIFT – Licht Als Stof 

DE TOEGIFT – Licht Als Stof 

by Ann Cnockaert

De Zeeuwse band De Toegift stelt hun nieuwe single Licht Als Stof voor. Met de release kondigt de band ook aan dat hun debuutalbum op 27 januari 2023 zal verschijnen.

© Rosa Meininger

De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en hedendaagse indiemuziek tot datgene wat ze het liefst maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. 

Over de nieuwe single vertelt zanger Maxim Ventulé het volgende: We bevinden ons in de onbepaalde ruimte die tussen heden en verleden valt. De tekst is een beschrijving van een allerlaatste, alledaagse dag en bezingt de paden die tot op heden onbewandeld bleven. Er is spijt maar eveneens hoop; vanuit het complete niets is er niets te verliezen. Deze laatste dag schittert onder de lage zomerzon.”

De piano danst vrijelijk rond de akoestische gitaar en de voorzichtige drums dalen zachtjes neer op het warme geheel vol melancholie. In de bijbehorende video laat Maxim zich leiden door nostalgie en het diepe verlangen om voor even op te gaan in het complete niets.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More