Home Singles FRITZ x LIEVEN TAVERNIER – In De Eerste Sneeuw

FRITZ x LIEVEN TAVERNIER – In De Eerste Sneeuw

by Hans Lenvain

Het moet zeker 30 jaar reeds geleden zijn dat ik als jonge puber op een Brussels festival (zoals gewoonlijk) op handtekeningenjacht ging. Op Boterhammen In het Park (zo heette het wekelijkse festival) kwam ik zo ook bij Jan De Wilde terecht. Hij signeerde het programmakrantje met zijn naam. Een vreemde snuiter die bij Jan stond nam het blaadje over en schreef onder Jan De Wilde: “Is zot”. Getekend Lieven Tavernier.

Lieven Tavernier (beeld YouTube)

Sindsdien weten we dat Lieven Tavernier de man is achter menig mooie Nederlandstalige liedjes. Eentje daarvan is Eerste Sneeuw, de alom gesmaakte klassieker uitgevoerd door Jan De Wilde. Bewijs van populariteit van deze song is dat deze elk jaar heel hoog scoort in zowat alle Nederlandstalige lijstjes zoals pakweg de Lage Landen lijst van Radio 1.

Lieven heeft ook een zoon, Fritz Tavernier. Deze jonge snaak maakte tot voor kort muziek on der de naam Froze. Maar met het nummer In De Eerste Sneeuw komt hij voor het eerst naar buiten onder zijn echte naam en daar is een goede reden voor.

Fritz Tavernier (beeld YouTube)

Want 30 jaar na de release van het originele nummer komt Fritz met een hip hop versie van het nummer. Hij richt zich rechtstreeks tot zijn vader en spreekt over hun relatie, de zaken die ze gemeenschappelijk hebben en de onzekerheden die er zijn. Dit alles wordt op een manier zoals alleen Lieven het kan beantwoord met de mooie woorden “Zoon, het komt wel goed want ik geloof in u zoals niemand anders doet.”

Mooie start van de jonge Fritz onder eigen naam. Wij kunnen het nummer alleszins bijzonder appreciëren en kijken uit naar meer.

Fritz wordt, naast zijn vader, nog begeleid door FelixFizzFelle op piano en door Niel Soetaert op gitaar. De clip werd geschoten door Otis Weewouters in de Gentse koffiebar Mokabon.

Fritz TavernierLieven Tavernier

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More