Home ReviewsAlbum Reviews ALOA INPUT – Devil’s Diamond Memory Collection (Siluh Records)

ALOA INPUT – Devil’s Diamond Memory Collection (Siluh Records)

by Patrick Van Hauwaert

Aloa Input wordt ons geserveerd als een onversneden krautrock band maar dat mogen we niet zomaar slikken. Afkomstig uit Munchen, hebben ze natuurlijk een pak meer recht om zich de term krautrock toe te eigenen maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat ze er ook mee wegkomen. The Devil’s Diamond Collection, moet je ergens situeren tussen Damon Albarn en Django Django enerzijds en het volledige Duitse rockgenre anderzijds. 

© Aloa Input

Toegegeven, de Duitse motoriek is er duidelijk aanwezig, maar er zit meer pop in de kraut dan rock bij Aloa Input. Het klinkt allemaal iets speelser als het ware. De nummers zijn af en toe uptempo, hebben iets van een huis na de lenteschoonmaak of een frivole jonge vrouw in een te kort kleedje op de eerste warme dag. Jawel, het is aantrekkelijk, aanstekelijk en het vraagt je aandacht, daar willen we naar toe dus.

De twaalf nummers op deze Devil’s Diamond Memory Collection klinken misschien niet allemaal even sterk, maar het is wel een album dat groeit. Per luisterbeurt ontdekken we nieuwe referenties, laagjes die we er de eerste keer net niet konden afpellen geven na verloop van tijd hun geheimen prijs. De speelse sound is dan ook hooguit wat vernis, want daaronder zitten wel degelijk een pak goede muzikanten en stevige songs. Make It Rain zou zo weggelopen kunnen zijn uit de bureaulade van Damon Albarn.

Opener Desert Something lijkt ons dan weer naar andere werelden te brengen terwijl we ook van de titeltrack mogen verwachten dat hij ons meeneemt op een onvergetelijke reis. Atlas Daze keek dan weer naar de Italiaanse westerns om een basis te leggen. Universe Keeps Places is wat psychedelische spielerei en met tussenstukjes als Transmission I en II laten ze ons ook weten dat het er in de studio ook wel eens anders aan toe gaat.

Verwacht geen typische krautrock maar eerder krautpop. Niet in de vorm als Nena of Juliane Werding maar veel eerder in een speelse vorm met veel ruimte voor experiment. Geen hapklare brok dus, maar wel iets dat je tijd en ruimte moet geven om tot zichzelf te laten komen.

Mr. Blue Boogie

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More