Home Singles ZONEN MET VADERS – Aan

ZONEN MET VADERS – Aan

by Nel Mertens

Ze wensen. Een echt concert met echte mensen van echt vlees en echt bloed. Met lichten die Uit en Aan gaan. En Liefde?, want zo zal hun volgende ep heten. Hun laatste release was Uit, dat nu gevolgd wordt door Aan. In een eerste lezing licht het zevenkoppig muziekcollectief even toe waar het over gaat: “Heel de wereld start met twee”, klinkt het. “We hebben allemaal liefde nodig en liefde werkt altijd echt.”
Zonen Met Vaders. Altijd met warmte, altijd met de nodige weerhaken. Ook nu.

“In dat kleine hart, gloeit het smeulend as. Streel de scherpe cactus dood.”

Hoewel Aan een stuk lichter klinkt dan eerdere tracks, de scherpe kantjes zitten verscholen in de kleine hoekjes van elektronische details op de achtergrond en de rake woorden. En dat klopt.

“Je haalt het bloedend hart uit de donkere kamer en dat klopt. Dat klopt.”

Een zachte liefdesballade in hun eigen, zinnige stijl, waarbij zanger Jeroen Boone zijn warme stem laat golven, maar ook – alsof het een stiekeme parlando zou zijn – zijn woorden geheimzinnig toefluistert.

“Wij zijn samen, maar ook een beetje apart. Het is apart.”

Even later bolt het elektronisch kader weelderig op tot het een bijna groovy, dansbaar kantje aan dit nummer geeft. “Hunkeren naar liefde, dat doen we vandaag allemaal. Naar kleine liefdevolle ontmoetingen, naar je hart voelen kloppen bij een goed concert, een (onverwacht) lang, goed gesprek. In tweede lezing is Aan de soundtrack bij het ontwaken uit deze waanzinnige periode van sociaal isolement. Een soundtrack van hoop, smachtend naar echte verbinding. Samen dansen tot de zon weer opkomt”, aldus de band.  
Alweer een kenmerkend Zonen Met Vaders-nummer dat niet anders kan dan een stukje hart veroveren.

(Her)lees hier ook ons review over het debuutalbum Ogen Met Een Andere Blik van Zonen Met Vaders.

Website / Facebook / Instagram / Bandcamp / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More