Home ReviewsAlbum Reviews GENERATOR – Don Quichotte

GENERATOR – Don Quichotte

by Kris Verdonck

Het instrumentale debuutalbum Don Quichotte van Generator luistert als de soundtrack van een spannende nachtelijke trip. Ogen dicht, en laat de beelden maar passeren. Vijfenveertig minuten duurt de rit. Muzikaal slingeren de bochten langs de betere krautrock, Neil Young, 50’s twang met veel brillantine, met hier en daar een met whiskey ingesmeerde sax. Geef die mannen een film! En een podium!

Opener Kim Wexler (yep, de blonde advocate uit Better Call Saul) doet even denken aan kraut, maar begint al dra een eigen nachtleven te leiden. De toon voor de rest van de plaat is gezet: soms compact, soms weids, helder en donker, melodieus en tegendraads.

In den beginne was Generator een trio met Andy Heurckmans (Massis, Balderdash) op gitaar, bassist Eric De Jonge (My Friend The Atom, Jay Snapper) en drummer Ruben Heurckmans. Na de opnames vervoegde de onvoorspelbare gitarist Manu Ribot de rangen.

Gastbijdragen op Don Quichotte zijn er van Steven Janssens (Mark Lanegan Band, Mudgang, Whodads, Massis), Nathan Daems (Echoes of Zoo, Black Flower, Ragini Trio) en Bootsie Butsenzeller (DAAU, Stovepipe, Zool, Hersencellen).

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More