Home ReviewsAlbum Reviews THE MUDMEN – Shoot To Score

THE MUDMEN – Shoot To Score

by Nel Mertens

Verbeeld je even. Lederen jasjes, jeans, de geur van ‘naft’ in het Waasland, maar ook die van whisky en bier. Mannen met lang haar. Geen pornosnorren, maar misschien wel een baard. Modder op hun boots en op hun ziel. Rock-’n-roll in hun bloed en op de muren. En een sound… als die van The Mudmen. Na hun debuutalbum No Fuck No Ride (2004) en Faster Faster (2016) lanceerde het speedrockviertal uit het Waasland hun derde album Shoot To Score!

Filip (zang/gitaar), Sam (bas), Tony (drums) en Micha (contrabas) laten hun unieke geluid van contrabas en elektrische bas zegevieren met snerpende gitaren en hartverstotende drums in negen tracks.

Titeltrack Shoot To Score steekt meteen van wal met razende riffs en diepe contrabasdoubleslaps, waarbij Filip laat horen dat hij als zanger even goed Metallica-nummers zou kunnen coveren, zonder dat we dit ‘metal’ willen noemen. Onstuimig en wild, met een vuil kantje! Deze vier heren laten zich niet zomaar tegenhouden… “Finger on the trigger and I shoot to score!”

In een hoog tempo horen we Rollercoaster starten. De contrabas klinkt verbluffend en neemt samen met de drums het voortouw in ritme en donkere ondertonen. Terwijl heel wat speelse psychobilly-elementen in het gitaarspel te horen zijn.

Size Matters is een ruwe track die de gezapigheid van rockabilly weet te combineren met de vuiligheid van speedrock in een psychedelische waanzin met knappe, grote vocale uitlatingen.
De bassen trillen en de drums rollen! Pulse is een van onze favoriete tracks, waarin een knappe gitaarsolo ons rockende hart veroverde.

Het speedrocktempo wordt opnieuw opgedreven in King Of Confusion, dat ook een punk-kantje meekreeg.
Vooruit gestuwd door een rollend vuil instrumentarium, brult Filip zich door I’m Dead. Springlevend word je van dit soort tracks!

Knap, snel gitaarwerk, vooruit getrokken door de drums in Cunts Are Go en diepzwaar rollende contrabastonen die in duel gaan met de basgitaar in Dogs. The Mudmen weten zware tracks te serveren, met een vleugje ironie in de teksten en speelsheid in details!

Met Back To Mother sluiten ze het album stevig af, hoewel deze track met nadruk op het gitaarspel, iets minder zwaar doorklinkt. Knap!

Een album waarbij je gaat vloeken van genot!

(Her)lees hier ook onze terugblik op hun album Faster Faster (2016), onze reviews van de singles Shoot To Score, Dogs en Size Matters en een live-review.

Facebook Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More