Home ReviewsAlbum Reviews SUBATOMIC STRANGERS – Special Sattelite

SUBATOMIC STRANGERS – Special Sattelite

by Nel Mertens

Internationale ambities? Nee hoor, ze sturen hun geluid meteen in een baan om de wereld. Het debuutalbum van Subatomic Strangers werd namelijk Special Sattelite gedoopt.

Artwork © Sharon Braye

Begin maart 2020, enkele dagen voor de menige coronalockdowns, namen ze hun album op in Template Studio (Oostkamp), toen nog met voormalig bassist Sander Soenen. Aangezien optredens, concerten, festivals,… geannuleerd werden, besloot het viertal uit Roeselare om de release van hun album uit te stellen.

Als beginnende band, was Subatomic Strangers op zoek naar een eigen geluid en identiteit. Dit debuut verzamelde dan ook tracks met verschillende invloeden gaande van jaren 80-rock tot synthpop. Het album symboliseert een satelliet waarop het ontstaan en de vorming van de band is vastgelegd.

Sharon Braye (zang, synths), Arne Stroobant (drums, zang), Nicholas Vermeersch (gitaar, synths, zang) en Jonas Vanelstlande (bas) beschreven zichzelf aanvankelijk als een een female fronted synthrock-/newwaveband.We kregen al 5 nummers te horen uit dit nieuwe album en voor de meeste tracks, zoals de titeltrack Special SatteliteEnough Of You, Troubled Mind en Pretty Faces  geldt dat zeker, hoewel ze met  de dromerige indiepoptrack Up Here Alone toch wel sterk afweken. En dat mag. Want we zijn geen hokjesdenkers en ook dat nummer klinkt best goed!

Een zware retrosynthlijn wordt in DE.JA.VU meteen gebroken door een melodische gitaarriedel en de open zang van Miss Braye. De postpunkelementen blijven niet lang uit, hoewel er ook een lekker electro-lijntje in het intermezzo verwerkt zit. Op de wind van de eighties pop en wave!
Dromerig en met een poppy drumslag zet Young Ones een optimistisch sfeertje neer in een luchtige, dansbare poprocksong.
On My Way is een zachtdromerige, bijna melige ballade, die recht uit de jaren tachtig had kunnen komen en instrumentaal vrij sober omkaderd is.

Deze drie nieuwste tracks zijn erg gevarieerd qua sfeer en opbouw en het is vooral toch de mooie stem van zangeres Sharon die voor de rode draad door het album zorgt en de band een herkenbare identiteit bezorgt.

Dit debuutalbum van Subatomic Strangers wordt vanavond (17/9) in Kortrijk live voorgesteld.

Facebook 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More