Home Singles SUBATOMIC STRANGERS – Enough Of You

SUBATOMIC STRANGERS – Enough Of You

by Nel Mertens

Een nieuwe band ontdekken is altijd fijn en al zeker als die binnen je muzikale voorkeur past én daarbij ook nog eens steengoed klinkt. Vanuit Roeselare laat de female fronted band Subatomic Strangers een eerste single los.

Het viertal laat met Enough Of You een poppy newwavesound horen. Ze brengen de eightiesvibe recht de 21ste eeuw binnen. Sharon Braye (zang, synths), Arne Stroobant (drums, zang), Nicholas Vermeersch (gitaar, synths, zang) en Jonas Vanelstlande (bas) laten catchy en melodieuze synthlijnen horen. De videoclip werd opgenomen aan het 17e-eeuwse kasteel van Bossuit. Een schitterende locatie voor dit energetische, eerste nummer van Subatomic Strangers.

De gitaarriffs klinken zweverig en de drums groovy, hoewel hun samenhangende sound wel strak klinkt. Die afgelijnde strakheid wordt benadrukt door de baslijnen. Alles verzachtend, zonder enige pit te verliezen, horen we daarbij de mooie stem van frontlady Sharon Braye.

Sharon is al sinds haar kindertijd bezig met muziek, en deed ondertussen ervaring op bij vijf bands. Ze was altijd al grote fan van Iron Maiden maar luistert ook graag naar bands als Depeche Mode, Simple Minds en The Cure. Een mooie muziekbasis om aan dit project te beginnen. Ook bij Jonas is muziek al lang geworteld in zijn leven en dan vooral het betere snaarwerk. Momenteel is hij zelfs nog volop aan het specialiseren aan het Conservatorium van Kortrijk.

Het lijstje van bands en projecten waarin Arne zijn slagwerk liet horen is ondertussen behoorlijk lang, als we denken aan The Ad Hoc Band, The Salvador Statement, Cometa, VARO, Stoned Pony en Soul Avenue, maar ook op concerten van het Roeselaarse jeugdkoor Vox Musica, voor de Kloen Musical en Avenue Q. Aan de drums bij Subatomic Strangers dus, maar ook in coverband Teddy’s Jukebox.
Voor Nicolas was het de gitaar die altijd al aanwezig was. Hij begon op zijn tiende, de klassieke gitaar heeft nog steeds zijn voorkeur en hij geniet het meest van het bedenken en schrijven van nummers met ongewone melodieën die hij mengt met oorstrelende deuntjes.

Vier muzikanten die duidelijk van jongs af aan al gepassioneerd gebeten zijn door muziek, al heel wat ervaringen opdeden en dat nu ook volledig los laten met Subatomic Strangers. Een band om in het oog te houden? Ja, zeker en liefst ook zo snel mogelijk live:

17/09 – JH De Fauteuil, Kortemart
02/10 – JOC De Lichting, Lichtervelde
09/10 – De Verlichte Geest, Roeselare
13/11 – Bekend In Gent, Gent

Facebook / Social Linktree

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More