Home Singles FOXEY – Hard Time For A Woman (Starman Records)

FOXEY – Hard Time For A Woman (Starman Records)

by Bart Verlent

Eind 2020 kondigde de Antwerpse zangeres Valerie Sneyers het nieuwe nummer Not Your Babe aan onder haar nieuw alter ego Foxey. Bij die nieuwe naam hoorde ook een nieuw geluid. Voorheen bewandelde Sneyers het pure pop pad en nu haalde ze inspiratie bij soul zangeressen Bobbie Gentry, Dusty Springfield, Eta James en Amy Whinehouse. Ze ging dus volop voor het retro soul geluid.

© Foxey

Dat is ook te horen aan deze Hard Time For A Woman. Het is een song over hoe moeilijk het kan zijn voor vrouwen om grenzen, zowel binnen een relatie al in een professioneel kader, te trekken. Foxey schreef de tekst en de muziek is van de hand van Joes en Wouter De Schutter (Eva De Roovere).

Ook al flirt Foxey met een retro-soul vibe toch klinkt het behoorlijk eigentijds. Haar stem klinkt als een klok en als ze uithaalt moeten we spontaan denken aan klasbakken zoals Josh Stone en Aretha Franklin. We gaan deze Foxey echt wel in het oog moeten houden want deze dame heeft pakken talent.

Je kan Foxey aan het werk zien op 29 oktober in Djingel Djangel in Antwerpen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More