Home Singles SUBATOMIC STRANGERS – Up Here Alone

SUBATOMIC STRANGERS – Up Here Alone

by Nel Mertens

Het is een vreemde, die nieuwe band uit Roeselare. Maar dat mag uiteraard. Waar we in de eerste twee tracks van Subatomic Strangers duidelijke newwave-invloeden hoorden met de zwoel verleidelijke stem van frontlady Sharon Braye, klonk hun derde Pretty Faces meer toegankelijk als poprocksong en verlaten ze het duistere pad nu volledig met hun nieuwe track Up Here Alone.

Een vreemde keuze, want de band had wel een uitgesproken identiteit neergezet, met de twee eerste nummers. Nu ja, iedere jongeling moet wel meerdere identiteitscrisissen door, maar deze keer gaat het gepaard met een ferme sound- en moodswing, die volgens de bandleden eenmalig zou zijn.

Wat we horen klinkt desondanks wel goed. Een dromerige indiepoptrack die ons naar een triest eenzame plek brengt, waar we onszelf met alle warmte kunnen omarmen. Deze keer klinkt niet Sharon op de voorgrond, maar is het één van de heren die ons door het nummer zingt.

Een band die dus meer dan één genre aan kan.

(Her)lees hier onze reviews over de singles Enough Of You, Troubled Mind en Pretty Faces.

Facebook / Social Linktree

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More