Home ReviewsAlbum Reviews ROHN-LEDERMAN – Watch Out (COP International)

ROHN-LEDERMAN – Watch Out (COP International)

by Nel Mertens

Om het met de woorden van Front 242 te zeggen: Never Stop. En dat neemt electro-wizzard Jean-Marc Lederman wel erg ter harte, want het voorbije jaar leek hij bijna wekelijks met nieuwe creaties bezig te zijn. Hij deed het al eerder onder verschillende bezettingen: een album in samenwerking met andere artiesten. Zo kregen we ‘Kid Montana with Dudley Kludt’,’ The Weathermen with the very missed Bruce Geduldig’ en ‘Ghost & Writer with Frank Spinath’. Zijn nieuwe release is ook zo’n bijzondere samenwerking, waarbij hij zijn muzikale talenten kon laten samensmelten met een gelijkgestemde: Rohn-Lederman.

Jean-Marc Lederman hoeft wellicht nog weinig introductie: hij leverde al heel wat releases af in binnen- en buitenland.  Onder eigen naam, met The Weathermen, Kid Montana, 3 Angry Poles, Man-Dello, Ether, Jules Et Jim, Ghost & Writer, La Femme Verte, Leatherman, Mari & The Ghost. Hij werkte als muzikant ook aan heel wat tracks van bands als The The, Fad Gadget, Gene Loves Jezebel en Alain Bashung mee.

Deze keer ging hij voor een knappe colaboratie met de Amerikaanse Emileigh Rohn, die je misschien wel kent van haar industrial geïnspireerde electro-soloproject Chiasm, maar ook van op John Fryers succesvollealbum Missed the Noise.

Op 24 september verschijnt hun album Venus Chariot, maar om ons al warm te laten lopen, krijgen we alvast de ep Watch Out van het duo.

Stampende beats is meestal niet iets wat we associëren met Ledermans’ werk, maar in deze release laat hij er toch een sterk staaltje van horen. Rohn en Lederman lijken bij deze versmolten in een electro-droom voor slapeloze oren. Rohns zalvend rustige, maar ook speels zwoele stem brengt een schokkende boodschap die in combinatie met Ledermans eclectische instrumentatie onze geest naar wereldvreemde oorden brengt. Het nummer baadt in een grimmige noisy sfeer met gruis, terwijl Rohn voor verlichtende openheid zorgt met heerlijke vocals en de ritmes pittig meespelen.

EBM-legende Claus Larsen zorgde voor een strakke Leaether Strip Remix. Ook clubhitter Tom Shear van Assemblage 23 deed een bijdrage. De Tom Shear Remix brengt de zanglijn van Emileigh mooi naar de voorgrond en ons tot op de dansvloer. Mark Hockings van Mesh en blackcarburning fame zorgde voor een verbluffende Mark Hockings Remix, waarin haakse dubelementen de track nog uitdagender maakten.

De ep Watch Out is digitaal verschenen bij COP International. Het album Venus Chariot verschijnt op 24/9.

Bandcamp

Jean-Marc Lederman: Facebook /  Bandcamp

Emileigh Rohn: Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More