Home Belgisch PAARD. – Maurice (W.E.R.F.)

PAARD. – Maurice (W.E.R.F.)

by Felix Sandon

Je verwacht het misschien niet van een groep die PAARD. heet (in hoofdletters, met een punt op het einde), maar dit drietal brengt met Maurice een ongelooflijk swingend en onmogelijk te voorspellen nummer uit. Sigfried Burroughs, Owen Perry Weston en Wim Segers, zoals de heren achter de groepsnaam heten, hebben allen hun sporen verdiend bij een resem andere groepen. Zo kennen we Owen bijvoorbeeld van de akoestische hiphop van Ndugu. Bij PAARD. klontert de kundigheid van de drie samen tot ze bruist en explodeert.

Bas en drum scheppen een wervelende sfeer, maar het is de vibrafoon die het nummer helemaal af maakt en het een eigen gezicht geeft. Als elke groep een geluid wil creëren dat je als luisteraar meteen herkent, dan hoeft PAARD. alleszins niet verder te zoeken. Noem het jazz, noem het funk, noem het vooral spannende en heerlijke nieuwe muziek.

Na een handvol eerdere singles als Oci en Bembé en één ep is Maurice de aanloop naar de eerste plaat van PAARD. Die komt in november uit via W.E.R.F. Records. De albumvoorstelling op 2 december in de AB is nu al uitverkocht. Wie naar Maurice luistert, twijfelt er echter niet aan dat er nog heel wat optredens zullen volgen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More