Home ReviewsAlbum Reviews DDJMX – 23 (Dancedelicd)

DDJMX – 23 (Dancedelicd)

by Nel Mertens

Als we Dirk Da Davo (DDD) en Jean-Marie Aerts (JMX) zeggen, weten jullie dan genoeg? Wellicht wel, maar wij geven met plezier wat duiding!

De twee ervaren electropioniers, verenigen zich regelmatig onder de noemer DDJMX. Da Davo we kennen van The Neon Judgement en Neon Electronics en Aerts van bij TC Matic.

Na de release van het digitale album Oceaned (2020) en Ozz, dat verscheen op Dirks Retrospective 1987-2023 album, bracht het duo net een nieuwe ep uit. 23 doopten ze deze.

Daarop krijgen we vier nieuwe tracks én een vijfde, wel heel bijzondere track. Want Wow Ze Wow! is er eentje die de heren samen opnamen in het pre-DDJMX-tijdperk in 1997 en met Jean-Marie die de (schaarse) spoken vocals voor zijn rekening nam! Het nummer verscheen datzelfde jaar op het album 1 van JMX. Deze track springt er wel helemaal tussenuit op de ep. De uitgesproken, gedurfde ritmiek (zelfs nu nog, zo’n slordige 25 jaar na de geboorte) klinkt erg hedendaags meeslepend en bubbelt en parelt nog steeds!

Funky, haakse ritmes en grauwe elektrobeats openen Touch The Monkey. Een track die ons – zowel qua sound als qua tekst – terug katapulteert naar de jaren tachtig, met in 1981 een eerste Atari-versie van het videospelletje Donkey Kong! “Run run, touch the monkey!” De aangehouden gitaar neemt een hoofdrol in Trouble in Paradise in en zorgt voor de heersende dreiging van aankomende problemen. In Treasures zitten zowel een speels melodisch lijntje, als grauwe repetitieve vocalen, terwijl Duck and Dive ons vooral met zijn krachtige ritmes, door alle instrumenten gebracht, meesleept.

Elke track is – naar kwalitatieve gewoonte – voorzien van leuke geluidsdetails in ritme en/of bleeps.

Nog meer goed nieuws, hoewel je er een tripje voor moet maken: Neon Electronics, het project van Dirk Da Davo, samen met Glenn Keteleer en Pieter-Jan Theunis, kan je op 3/12 live aan het werk zien op het Ombra Festival in Barcelona. Op dezelfde affiche staan onder andere ook nog Terence Fixmer , Monolith , Radical G….

23 is digitaal verschenen via Dancedelicd.

Facebook Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More