Home Concerttip CONCERTTIP: LUCID LUCIA ft. J. BOWIE & K. CLARKE (DEFUNKT) @ Hnita-Hoeve (24/11/2023)

CONCERTTIP: LUCID LUCIA ft. J. BOWIE & K. CLARKE (DEFUNKT) @ Hnita-Hoeve (24/11/2023)

by Björn Comhaire

De Amerikaanse band Defunkt werd in 1978 opgericht door zanger/trombonist Joseph Bowie en kan zonder meer legendarisch genoemd worden. Hun unieke cocktail van funk, jazz, rock en punk was even opzwepend als vooruitstrevend. Volgens AllMusic creëerde Defunkt “some of the most adventurous sounds of the last quarter of the 20th century”. Miles Davis, Prince en de latere Red Hot Chili Peppers waren fans van het eerste uur.

Joseph Bowie © Hnita Jazz Club

Saxofonist Vincent Brijs was meermaals met Defunkt op tournee, en nodigt nu op vraag van de Hnita Jazz Club Joseph Bowie en de vaste Defunkt-bassiste Kim Clarke uit om een paar concerten in België te spelen met zijn eigen groep Lucid Lucia als backingband: een kolkende, niet te missen combinatie die gensters belooft.

Op donderdag 23 november om 20.30 uur zijn ze in muziekclub N9 in Eeklo en op vrijdag 24 november om 20.30 uur in de Hnita-Hoeve, de vaste locatie van de Hnita Jazz Club.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More