Home nieuws W-fest 2021 naar het strand van Oostende

W-fest 2021 naar het strand van Oostende

by Nel Mertens

“A pessimist sees the difficulty in every opportunity. An optimist sees the opportunity in every difficulty. I am an optimist”, laat Erik De Ridder, organisator van W-fest – en sinds kort ook van Sinners’ Day – weten. En dat is ook nodig, gezien de vele moeilijkheden waarmee organisatoren geconfronteerd worden door maatregelen, noodzakelijk voor de bestrijding van Corona.

“W-festival is geboren uit de liefde en passie voor de muziek van de jaren ’80. Met als doel de liefhebbers van het genre samen te brengen en hen een evenement te laten beleven dat doet terug dromen naar de jeugdjaren van velen onder ons. Het team van W-festival is dit avontuur 5 jaar geleden onervaren maar vol enthousiasme begonnen. Na een eerste magische editie op een weide in Wortegem, naar de historische velden van Amougies, om uiteindelijk het stedelijke Waregem aan te doen. Op elke locatie heeft ons team geleerd, zich verder ontwikkeld en is meer volwassen geworden in ‘het organiseren’. Ons pad is niet altijd een rechte lijn geweest en we zijn erg trots dat onze gewaardeerde W-fest fans ons telkens zijn blijven ondersteunen”, legt De Ridder uit.

Zonder de einddatum van het coronavirus te kennen, heeft het W-team opnieuw met een optimistische gedachtegang beslissingen genomen. W-festival verhuist voor de editie van 2021 naar Het Klein Strand in Oostende, voorzien van ruimte om te ademen, ruimte om te groeien en bovenal ruimte om Covid-veilig te organiseren. Met de Noordzee op de achtergrond… Om dit te kunnen realiseren, moest de festivaldatum 2 weekends opschuiven, van 26 tot 29 augustus. 

Burgemeester Bart Tommelein: “We zijn enorm fier dat een prestigieus festival als W-festival kiest voor Oostende als locatie voor hun volgende editie. De timing van het festival zorgt voor een mooie aanvulling op ons aanbod voor volgende zomer. We kijken er alvast naar uit.”

De volledige line-up is gevolgd, met uitzondering van Kid Creole. Zij worden in januari vervangen door een band, gekozen door de luisteraars van Joe FM! Wel werden The Jacksons toegevoegd aan de affiche om W-fest 2021 af te sluiten.

Krijg alvast W-goesting met de video op de website.

Sinds dit jaar maakt ook Sinner’s Day deel uit van de W-festival familie, wat het échte ‘zwarte’ gedeelte van W-festival overneemt. Deze editie vindt plaats van 30/10/2021 tot en met 01/11/2021 in Sint-Truiden op de oude vliegtuigbasis van Brustem.

En Sinner’s Day krijgt er éénmalig een extra dag bij, want op 25/08/2021 wordt op het strand van Oostende de Sinner’s Day Special georganiseerd. Met onder meer de éénmalige en exclusieve reünie van de epische band The Neon Judgement, met in hun kielzog het al even epische Front 242. En, nieuws heet van de naald, ook DIE KRUPPS vieren die dag hun 40th anniversary en zullen dus van de partij zijn. Op de voet gevolgd door Linea Aspera, The Young Gods en een resem andere toppers. 

W-festival / Sinner’s Day

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More