Home Singles TINDERSTICKS – You’ll Have To Scream Louder (Lucky Dog / City Slang)

TINDERSTICKS – You’ll Have To Scream Louder (Lucky Dog / City Slang)

by Jan Van Coppenolle

You’ll Have To Scream Louder komt van de plaat The Painted Word uit 1984 van Engelse postpunkband Television Personalities. In die tijd was er veel om boos over te zijn: Thatcher, de nucleaire wapenwedloop, discriminatie omwille van afkomst of geslacht, werkloosheid… Tijden veranderen, en toch ook niet. Veel van die thema’s zijn vandaag nog steeds actueel. De strijd is, pijnlijk genoeg, nog niet gestreden.

Stuart A. Stapes: “Eind mei – begin juni 2020 was een angstige, barre tijd voor veel van ons. Er groeide irritatie en rusteloosheid in me. Op een zaterdagochtend werd ik wakker met dat klotenummer van Television Personalities in mijn hoofd. Dat dreef me in de studio en 4 of 5 uur later had ik de basis neergelegd. Gezien de lockdown nam het meer tijd om een geschikt moment met de band te vinden om de opname verder af te werken.”

Children are playing
While we’re building weapons
But our toys are better
‘Cause our toys are real
And it makes me feel angry
I feel so ashamed

Je leest het goed, dit is Tindersticks met verheven stem en opgestoken vuist. Deze versie flirt met dub, reggae en funk net zoals The Clash en Public Image Ltd. er meer dan 20 jaar geleden mee experimenteerden. Herkenbaar en ook wel nieuw voor een band waar we telkens opnieuw weer en meer van gaan houden.

You’ll Have To Scream Louder komt uit de plaat Distractions.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More