Home Grensverleggers Uitheems Geduister #28.

Uitheems Geduister #28.

by Nel Mertens

De nieuwe van Rammstein laten we hier even aan ons voorbijgaan, maar alvast wat ander donker lekkers om alleen van te genieten of om samen zot van te worden: het Uitheems Geduister van de week met nieuws van Clan Of Xymox, A Culture Of Killing, The Thirst, Model Depose, Second Still, Liquid Land, The Bluebeards’ Castle, Siberia, Hell Boulevard en Dark Side Eons.

CLAN OF XYMOX

In oranjerood geduister van het hellevuur zien we de woorden van de single Leave Me Be verschijnen in de nieuwe videoclip van Clan Of Xymox. Een traag, meeslepend nummer dat verleidelijk zwoel klinkt, waarbij de beelden in precies de juiste sfeer gezet werden.

Wie hen binnenkort live wil zien, kan dat tijdens hun Days Of Black-tour, even over de grens:

26/04 – Kulttempel, Oberhausen (D)
27/04 – Cacaofabriek, Helmond (NL)
28/04 – Wavefest V, Baroeg, Rotterdam (NL) (Zie ook onze concerttip)

Facebook / Website

A CULTURE OF KILLING

De postpunk-/ anarchopunkband A Culture Of Killing bracht hun nieuw album The Feast Of Vultures, The Cry Of A Dove uit. Een voor ons onbekende, onbereikbare band. Buiten het feit dat ze in 2017 een eerste zelfgetitelde album uitbrachten en enkel te bereiken zijn via het online contactformulier op Bandcamp, kunnen we jullie niet veel over hen vertellen, behalve dat dit wel erg lekker klinkt! Volgens discogs komen ze uit Oekraïne, volgens Bandcamp uit Italië.

Bandcamp

THE THIRST

Een erg verwarrende, rituele klanken uitstotende intro opent het nieuwe nummer Love And Dreams van cold dark postbunkband The Thirst uit de VSA. Okee, we geven het toe… het was de bijhorende cover van hun aankomende album De Sade die vooral onze aandacht trok, maar wanneer we een eerste keer luisterden, werden we verrast door de erg minimale gelaagdheid van dit nummer waarbinnen toch een bijzonder klankenschema naar voor kwam. Een nieuwe donkere generatie? Die mag gerust klinken zoals The Thirst voor ons: vol onheil, een monotone zanglijn en donker als het zwarte gat.

MODEL DEPOSE

De new wave-, synthpopband Model Depose uit Groningen (NL) bracht deze week hun nieuwe single Damage Contro uit. Een aankondiging voor hun nieuwe album dat er in september aankomt, na hun debuut-ep Nightwatch (2013) en album  Splitting Light (2016). Sterke door synth gedreven ritmes, drums die een dosis pit toevoegen, uitgesproken drijvende synthlijnen en sterk gitaarwerk. En de stem van zanger Roeland van der Velde klinkt in dit nummer pittig energiek. De single verscheen samen met een knappe zwart/wit clip, waarbjj ze de tekst van het nummer op een heel eenvoudige, maar mooie manier wisten te laten verschijnen!

Voor de donkere zielen die al eens durven mijmeren over de vraag waar we in dit leven naar op zoek zijn en wat dit met onze emoties doet: dit is hét centrale thema in de nummers van Model Depose. Eerlijk, intens, echt. En zo klinken ze ook.

De cd is digitaal of in digipack verkrijgbaar via Amazon of via iTunes.

Facebook  / Website

SECOND STILL

Postpunk-, coldwaveband uit Los Angeles, Second Still combineert de Franse coldwavesound met het onconventionele van no wave. De hese stem van de zangeres zorgt voor spooky vocale melodieën bijgestaan door gedreven bassen, melodische gitaren en zware drumbeats. Die horen we ook in hun nieuwe single New Violet van het aankomende album Violet Phase dat op 17 mei uitkomt op cd, vinyl en cassette (bij de labels Sentimental en Fabrika Rec).

En we hebben goed nieuws voor de fans want je kan ze op 30 mei live aan het werk zien in Den Dries in Retie.

Facebook / Bandcamp

LIQUID LAND

Liquid land is een soloproject van Pedro Morcego (Phantom Vision) en bevat al de lugubere liefde die hij met de wereld wil delen. Omdat iedereen moet eten… Met Feed The Zombies brengt Liquid Land hun nieuwe single. Maar laat dit knappe nummer vooral voeding zijn voor de donkerste zielen onder ons: zware bassen leggen een loodzware, doch zwoele ritmiek in een macaber geluid. Een rijk elektronisch muzikaal kader waarin twee diepduistere stemmen luguber in duet gaan.

“It is out there in the daylight. Light a candle, pray and die. Get one minute in a second. In a second we disintegrate.”

Je kan het nummer beluisteren via Bandcamp.

Facebook / Bandcamp

THE BLUEBEARDS’ CASTLE

Als Blauwbaard je bij zich thuis uitnodigt, verwacht dan een avond vol gothrock, cold wave en batcave, met de The Bluebeards Castle, het project van de Franse Yannick Rault en Bela Goosy. Eind april komt ook hun nieuwe album Beyond The Door uit (bij het label Cold Transmission), waarvan we het nummer Shipmates al kunnen beluisteren.

Het album komt digitaal en op cd uit en je kan het nu reeds bestellen.

Facebook / Bandhcamp / Soundcloud

SIBERIA

Ook de postpunk-, gothband Siberia heeft een nieuw album klaar dat ze in mei de wereld insturen (bij het label Swiss Dark Nights): The God Complex. De albumteaser van dit Britse duo klinkt alvast veelbelovend, met zanger Matt en Dave aan (alle!) instrumenten.

Je kan het album al bestellen via deze link.

Facebook

HELL BOULEVARD

Geen rust voor de beduvelden, want terwijl ze volop aan het touren zijn, is het voor Hell Boulevard tijd om hun innerlijke Bitch Next Door naar buiten te laten: een nieuwe videoclip van één van de nummers van hun album In Black We Trust. The Bitch Next Door oogt blond en braaf… maar niets is wat het lijkt. Een heerlijk nummer om te flaneren op Hell Boulevard!

Graag stellen ze bij deze ook hun nieuwe drummer Mr. Hangman voor en wensen ze Ave.e veel succes in al zijn bands.

Hell Boulevard komt de eerste periode niet meteen onze richting uit, maar de donkere zielen die op 20 juli naar Amphi-festival in Keulen trekken, kunnen hen daar aan het werk zien.

Facebook / Website

DARK SIDE EONS

Het Poolse elektrowaveduo Dark Side Eons’ nieuwe album Resonance is er! We keken al even uit naar deze laatste worp van Leszek “Morph” Trzaska (zang en gitaar) en Kate “Moonskin” Trzaska (synths / programmeren) en samen met deze release kregen we ook de videoclip van het knap strakke nummer Conquer The Universe.

Het album komt uit bij het label dark Tunes Music Group en is verkrijgbaar via deze link.

Facebook / Website

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Fachebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More