Home Belgisch Uitheems Geduister #119

Uitheems Geduister #119

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook / Instagram

Wanneer de duisternis zich naar je nyctofiele ziel vertakt, vindt het licht nog steeds een manier om door te dringen. Het Uitheems Geduister van deze week met nieuws van Nick Cave, Gary Numan, Spiryt, Nøir, Silas J. Dirge, Beaten To Death, Novae Militiae, Solomun, Iran, Antipole en Death In Rome.

GARY NUMAN
Het achtiende studio-album van Gary Numan zit er aan te komen, 3 jaar na Savage: Songs From a Broken World (2017). Het zou een fris, maar complementair verhaal aan Savage zijn, waarin de aarde werd afgebeeld als een dorre woestenij waarin mensheid en cultuur grotendeels verpletterd waren door de effecten van de opwarming van de aarde.

Intruder kijkt naar klimaatverandering vanuit het oogpunt van de planeet. Als de aarde zou kunnen spreken en de dingen zou kunnen voelen zoals wij doen, wat zou ze dan zeggen? Hoe zou het voelen? De liedjes proberen voor het grootste deel die stem te zijn, of proberen in ieder geval uit te drukken wat ik denk dat de aarde op dit moment moet voelen”, legt Numan uit.

Op dat punt stelt Numan zich covid-19 voor als “het eerste wapen dat de planeet inzet om de mensheid uit te roeien en opnieuw te floreren”.

Intruder verschijnt op 21 mei digitaal, op deluxe cd, op cassette, op gekleurde vinyl en picture disc vinyl. Voorbestellen kan al!

Facebook / Website