Home ReviewsAlbum Reviews BINGO TRAPPERS – Giddy Wishes (Morc Records)

BINGO TRAPPERS – Giddy Wishes (Morc Records)

by Bart Verlent

Sinds 1995 maken songschrijver Waldemar Noë en allround-muzikant en producer Wim Elzinga 60’s-lo-fi psychedelische garagepop met een snuifje dromerige americana die in de lijn ligt van The Byrds en Velvet Underground. Het duo toerde in Europa en in de VS en bracht hun platen uit op het Amerikaanse label Grapefruit Records, het Italiaanse Almost Halloween Times, het Amerikaanse Unread Records en het Gentse platenlabel Morc Records.

(c) Giddy Wishes

Op het album staan tien knappe nummers met een lekkere lo-fi retrosound. Deze kerels kunnen echt wel aanstekelijke songs schrijven die rechtstreeks uit de teletijdmachine van de 60’s komen. Langs de ander kant horen we ook wel iets van Pavement en Guided By Voices in hun sound.

Wij kunnen volledig begrijpen dat de vorige albums van Bingo Trappers op vinyl allemaal uitverkocht zijn. Want deze retrosound op het zwarte goud is toch wel een “match made in heaven”.

Het vinyl (er zijn maar 300 exemplaren gedrukt, dus je zal er snel moeten bij zijn) kan je bestellen via deze link of wie de digitale weg op wil kan dat via Bandcamp.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More