Home nieuwsSPOTIFY Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

De Belgische muzikanten meer aandacht geven dat doen we al langer bij Luminous Dash. Niet alleen tijdens de week van de Belgische muziek maar het ganse jaar door is er wekelijks op woensdag de Luminous Belge Spotify lijst. Een lijst van vijftig bands waar er wekelijks 5 worden bijgevoegd. Een ideale lijst om Belgische releases en nieuwe artiesten te ontdekken. Deze week zijn dit Dijf Sanders, Pacmadam, Shore Shot, The Yummy Mouths en Sly And The Good Guys.

Op Stroking The Furnace smelt Dijf Sanders akoestische instrumenten samen met synthesizers, en gebruikt hij de elektronica als was het een oud instrument. Deze intense songs lieten Dijfs hart voor een tijdje rusten en zijn gedachten gingen even op pauze. Als we de single Stroking The Furnace horen snappen we helemaal wat Sanders in gedachten had. Het nummers straalt heel veel rust uit. Ook al worden er stevige drums in gebruikt toch halen de rustige soundscapes de bovenhand.

In deze Ip Oes Gemak zijn de funky gitaren er terug maar de hoofdrol is weggelegd voor de analoge synthesizers. Net als bij de eerste single brengt Pacmadam opnieuw feelgood pop van de bovenste plank.

Shore Shot spreekt de taal van de jazz, de funk en de soul, maar ook de elektronische invloeden zijn niet ver te zoeken. De basis blijft evenwel de boombap hiphop sound uit de jaren 90. Conquest is een nummer over het overkomen van obstakels, de weg die men aflegt om de eigen angsten te overwinnen, het een worden met het moment door middel van muziek. Het funky track waarin Kush’ raps uitblinken in harmonie met het zelfverzekerde stemgeluid van Frie en een ritmesectie om u tegen te zeggen.

Een vette bas riff zet de toon voor White Noise van The Yummy Mouths om je daarna volledig omver te blazen met rauw gitaargeweld en stevige drums. Fans van Parquet Courts komen helemaal aan hun trekken door het stemgeluid en de brute teksten van Klaas Leyssen. Twee minuten en vijftig seconden gewoon raggen, het is wat ze graag doen en het is wat ze goed doen. Als dit nummer al “white noise” is volgens de standaarden van The Yummy Mouths, dan houden wij ons vast voor wat nog komen zal. 

Na een eerste binnenkomer vorige maand met My Mind Is Amusing vuurt Sly and the Good Guys opnieuw een kanjer van een nummer op ons af. Who Cares Anyway gaat over compromisloos beslissingen nemen zonder piekeren. Welke keuze je ook maakt, de wereld zal toch blijven draaien. Drums die recht door de geluidsmuur gaan vanaf het begin van het nummer en scheurende gitaren versterken die boodschap alleen maar.

Veel Luisterplezier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More