Home Belgisch BELGISCH ALFABET H: HITCH

BELGISCH ALFABET H: HITCH

by Hans Vermeulen

We spoelen even 12 jaar terug in de tijd, het moment waarop we voor het eerst een nummer hoorden van Hitch. Hitch? Ja Hitch.

Clair.Obscur was net uitgekomen in putje winter en volgde voorganger We Are Electric op. Het Gents/Kortrijkse collectief zal uiteindelijk geen plaat meer uitbrengen onder deze naam en sloot een begeesterend decennium na 6 platen af met een knaller van een album. De groep bleef te laag onder de radar hangen want was absolute top in alternatief rockend België.

De plaat werd opgenomen in Kortrijk, gemixt in Texas en gemasterd in New York.  Het artwork kwam uit Rijsel en ook de klank van de plaat ging veel richtingen uit. Zangers Mich Decruyenaere en Paul Lamont brachten een boeiende combo van heel donkere en venijnige postrock tot melodieuze en mysterieuze indiepop. Je kan de nummers met kleuren vergelijken: tussen zwart en wit zit een hele reeks schakeringen. 

Mich is ondertussen programmator bij Het Wilde Westen en Paul is nu een Lone Blue Heron na twee platen met Grand Blue Heron.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More