Home Belgisch R.I.P.  William Souffreau (1946 – 2023)

R.I.P.  William Souffreau (1946 – 2023)

by Hendrik Hindrex

Tekst : Hendrik Hindrex

Belpoplegende William Souffreau overleden. 

Vandaag werd bekend dat de Belgische rockpionier William Souffreau overleden is, precies een week voor zijn 77-ste verjaardag. De zanger was al een tijdje ziek.  

De Belpopper uit Erembodegem (later een deelgemeente van Aalst, nvdr) werd beroemd met de iconische debuutplaat van zijn band Irish Coffee.  De single Masterpiece is een Belpopklassieker van de prille hardrock en nog steeds een van de duurste Belgische collector items. Na het overlijden van toetsenist Paul Lambert werd de band in 1975 ontbonden.  Souffreau bleef actief als solo-artiest en lid van diverse bandjes.  Ook Irish Coffee bracht later nog enkele platen uit.  

In 2020 hadden we een interview met de artiest waarin hij uitgebreid vertelde over zijn muzikaal verleden. Ook schrok hij zich een hoedje toen we vertelden dat de bekende Amerikaanse hiphopper Pounds 45 jaar na dato een sample van zowat 30 seconden gebruikte uit het liedje When Winter Comes.  Zoals het een echte artiest betaamt begon hij niet onmiddellijk over royalties, maar zag hij gelijk mogelijkheden. In 2022 zocht hij contact met de hiphopper. Maar tot samenwerking is het niet gekomen.

Tot zijn overlijden bleef Souffreau hard werken aan alweer een nieuwe plaat van Irish Coffee. Gitarist Frank van Laethem laat weten dat de opnames daarvan nog niet volledig af waren. Ook zijn de opnames nog niet gemixt.  Wordt ongetwijfeld vervolgd.

(Her)lees ook ons review van het album Heaven, ons artikel n.a.v. de week van de Belgische Muziek en interview met William Souffreau.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More