Home ReviewsAlbum Reviews IRISH COFFEE – Heaven (Starman Records)

IRISH COFFEE – Heaven (Starman Records)

by Luminous Dash

Door: Hendrik Hindrex

De Aalsterse hardrockgroep Irish Coffee staat in 2020 vijftig jaar op de planken en vierde dit eerder deze maand met een nieuw album. 

Artwork: Alison Souffreau

Heaven is de vijfde studioplaat voor deze band die inmiddels aan haar vierde bezetting toe is. Irish Coffee heeft ook een live-album met daarop een concertregistratie uit 2005 voor het iconische Duitse muziekprogramma Rockpalast. Daarnaast heeft William Souffreau een tiental soloplaten op zijn actief. De enige grote hit van Irish Coffee was het nummer Masterpiece uit 1971. Recent werd een lockdown-versie van dit nummer gretig gedeeld op de sociale media.  
Mogelijk staat op deze nieuwe langspeelplaat een nummer dat dit succes kan evenaren: de radiovriendelijke single Lay Them Shotguns Down klaagt het wapengekletter aan. Kan niet genoeg gedraaid worden op de radio.
Niet alle liedjes op deze plaat zijn nog hardrock te noemen. William Souffreau graait in zijn muzikale grabbelton. Uit het liedje Doing Allright leren we dat het goed gaat met Souffreau. Maar mooie liedjes duren niet lang. In het bluesy Can’t Take No More staat hij alweer op een crossroad… Livin’ Ain’t Easy is vervolgens een stevige gitaarsong.  Het nummer Someday klinkt dan weer eerder Beatles-esque, een compliment.  
In het knappe, maar donkere Alderman klinkt Irish Coffee kritisch over het wetgevende werk van onze politiekers.  De schepenen uit Alderman krijgen in het volgende nummer meteen lik op stuk : Gonna Take It As It Comes. De epische titelsong Heaven sluit deze classic-rock-lp af.
William Souffreau heeft met deze vijfde lp van zijn band Irish Coffee weer een meesterwerk afgeleverd.  
Het album telt 12 nummers en is goed voor bijna drie kwartier luistergenot.  Het fraaie artwork van de hoes is een pasteltekening van Alison Souffreau.  Heaven verscheen op het Antwerpse label Starman records.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More