Home Belgisch Pieter-Paul Devos brengt een solo ep uit op Record Store Day ’19.

Pieter-Paul Devos brengt een solo ep uit op Record Store Day ’19.

by Wout Meganck

Pieter-Paul Devos kennen we als frontman van twee bands waar het al eens harder aan toe gaat: Kapitan Korasakov en Raketkanon. Met Raketkanon komt in april ook de nieuwe plaat uit: RKTKN #3.

(c) : Karim Hamid

Maar Pieter-Paul heeft blijkbaar ook heel persoonlijke en gevoelige liedjes in zijn hoofd. Die liedjes brengt hij op een solo-ep uit op RSD, op 13 april. Wij zagen hem al een try-out geven op maandag 04/03 in café de Missy Sippy. Die werd maar de dag zelf aangekondigd maar toch was er ongewoon veel volk voor opgedaagd. Dat was niet de bedoeling want niet alle liedjes waren helemaal af.

Hij haalde niet alle noten maar dat was voor ons geen issue. We waren getuige van een set met heel persoonlijke liedjes die hij ontwapenend bracht zittend op een stoel, met een akoestische gitaar en mondharmonica’s binnen handbereik. Het deed allemaal wat denken aan Nirvana Unplugged. Pieter-Paul heeft een gelijkaardige schurende stem die het vooral goed doet in zeer emotionele stukken.

Op 18/04 brengt hij dat programma ook in The Charlatan – ga dat zien want het is behoorlijk indrukwekkend.

Facebookevent

Foto : Karim Hamid

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More