Home nieuws Muziekclub 4AD wordt eventjes 1,5AD

Muziekclub 4AD wordt eventjes 1,5AD

by Nel Mertens

Van 4AD naar 1,5AD. Het waren de nodige aanpassingen die de muzieksector in een haverklap moesten realiseren, en ook Muziekclub 4AD in Diksmuide blijft actief/creatief floreren. Ze zetten alles op alles om een veilige omgeving te creëren voor het publiek, zodat alle geplande evenementen kunnen door gaan.

Op gebied van live muziek bieden ze op zaterdag 1/8 een 1.5 Meter Sessie aan met niemand minder dan de Gentse Sioen en Kortrijkzaan Vincent Coomans. Deze livesessie is jammer genoeg al uitverkocht, dus wensen we aan de happy tickethouders een heerlijke avond met Coomans’ sferische fluisterfolk voor postromantische zielen en de open muzikale blik van singer/songwriter Frederik Sioen.

Maar nog op zaterdag 1/8 is er een razend interessante Artist Talk, die je kan meemaken, in handen van Girls go BOOM. Voor wie deze girls nog niet kent: dit is een feministisch DIY-collectief dat meisjes wil inspireren en ondersteunen in hun muzikale en creatieve avonturen. Ze gaan deze avond in gesprek met Aurélie Poppins (Cocaine Piss, Luik) en Rine Amelynck (The Lovehandles & Unwanted Tattoo, Kortrijk). Samen met deze Women in Music gaan ze dieper in op het concept DIY en hoe deze punkideologie een plaats heeft in het Belgische muzieklandschap van vroeger en nu.

Beperkt je muzikale bagage zich tot douchezingen of verscheen jij de laatste tijden wel al eens als DIY singer/songwriter met akoestische gitaar op één of andere livestream? Dan is dit misschien de kans om jouw talent naar een hoger niveau te tillen, want Muziekclub 4AD biedt enkele workshop o.l.v. creatieve, ervaren muzikanten aan.

Op donderdag 30/7 is het niemand minder dan Naomi Sijmons (Reena Riot) die je in de workshop Vocal Coaching de kracht van je stem laat ontdekken. Ze begeleidt je om uit te zoeken hoe je het meest uit je stem kan halen door middel van techniek, interpretatie en troubleshooting. In deel één geeft Sijmons de basistechnieken mee die zorgen voor meer comfort tijdens het zingen. Vervolgens wordt er aan de slag gegaan met songs (eigen werk of covers), die de deelnemers zelf meebrengen. Ten laatste krijgt iedereen de kans om het nummer dat ze kiezen te brengen voor de groep. Sijmons staat de deelnemers bij met raad en daad en geeft technische tips), of helpt je bij je performance (interpretatie, sustainable performance, incasseren en uitdelen), want er zit meer in je stem dan je denkt!

Op vrijdag 31 juli gaat Joos Houwen (DVKES) tijdens de workshop Sound & Songwriting dieper in op twee belangrijke elementen voor iedere gitarist: het creëren van een eigen sound en de kunst van songwriting.

De workshop vrije improvisatie met Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov, The K, Onmens) gaat door op zaterdag 1/8. Hier ga je op zoek naar de meest fascinerende klanken, worden de gekste combo’s uitgeprobeerd en onderzoek je welke wonderbaarlijke en onontdekte geluiden er in jouw instrument wonen. Deze workshop is geschikt voor alle instrumenten en zangers, die verwonderd willen worden door het instrument waar hij/zij al jaren mee rondloopt en hun muzikale spectrum magisch willen verbreden.

Meer info, inschrijvingslinkjes en ticketverkoop via de website van 4AD.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More