Home Belgisch MILDREDA – Liaisons Dangereuses (Dependent Records)

MILDREDA – Liaisons Dangereuses (Dependent Records)

by Nel Mertens

Verbinding draagt altijd gevaar met zich mee. Maar het is nooit een reden geweest om ze uit de weg te gaan. We laten ons meeslepen, verleiden en… verteren.

© Pieter Clicteur

Jan De Wulf laat met zijn donkere electroproject Mildreda een derde single horen uit zijn aankomende album I Was Never Really There. Een project dat jaren geleden ontstond, even stil lag en waarmee hij nu opnieuw levendig naar buiten treedt én daarenboven ook nog eens thuis komt bij het label Dependent Records.

Liaisons Dangereuses. Is deze nieuwe track een verwijzing naar de Duitse electropopband of de film? Nee, Mr. De Wulf (ja, poëzieliefhebbers noemen we graag heren) vond inspiratie bij dichter Menno Wigman: “Dat nijpende bittere besef dat iets waarin je aanvankelijk heel erg in geloofde, eigenlijk al scheef zat bij de start. Dat is het gevoel dat ik wilde meegeven in de song. Ik noem haar de gifmuze, dat woord werd me ingefluisterd door wijlen Menno Wigman: ze werpt haar schaduw op het ganse Mildreda album en geeft dat gevoel perfect weer. In de video geeft model Miss C gestalte aan die gifmuze. Je ziet haar evolueren van witte naar zwarte gevallen engel, van goed naar kwaad…”

© Pieter Clicteur

En die evolutie klinkt van bij het begin al angstaanjagend sterk. Traag en duister besluipt een noisy track ons, onder de kreunende stem van Dewulf. In een industrialsfeer, met stevig gitaarwerk en elektronische storingen klinken galmende synthlijnen als een chorus die alles bitter verwoestend de verdoemenis in sleurt. “It all dies…”

Laat hierbij dat album nu maar tot leven komen. Dit is een sound waarop we wachten.

De bijhorende, alweer duister gracieuze videoclip is geproducet door PiGeOnEggs, i.s.m. Geert Germonpré (camera, edit) en Pieter Clicteur (director, fotografie).

Het album I Was Never Really There verschijnt op 20 augustus bij Dependent Records. Voorbestellen kan reeds.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More