Home Singles JAN VERSTRAETEN – Goodbye World (Unday Records/NEWS)

JAN VERSTRAETEN – Goodbye World (Unday Records/NEWS)

by Björn Comhaire

De titel van de tweede single uit Jan Verstraetens te verschijnen album Violent Disco, klink een stuk negatiever dan het nummer eigenlijk is.

© Jan Verstraeten

In Goodbye World moedigt Jan ons aan om eens gek te doen, onze remmingen en ‘wat gaan de anderen van mij denken’ gedachten even opzij te zetten en gewoon te dansen. Bewegen alsof het je allemaal niets kan schelen. Weg van de verplichtingen en verwachtingen van de immer cynischer wereld (wij allemaal dus).

In de geweldige videoclip die bij dit nummer hoort, zien we dieren van allerlei pluimage dansen op de restanten van het (toch vooral Amerikaanse) fatsoen. Een verlaten burgerwoning, een leeg bord, een hoop met afval, een wasserette… De muziek is bombastisch en voluptueus, de koren zingen overdadig en de violen zwellen aan als een symfonieorkest op speed. Heerlijk escapisme om deze donkere dagen een stevige middenvinger toe te werpen!

Je kan Jan Verstraeten live aan het werk zien op:

25/02 – Trix, Roeselare
03/03 – AB, Brussel
14/03-20/3 – SXSW, Austin (TX), VS
15/04 – Cactus Brugge

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More