Home nieuws Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Ook deze week gingen we op zoek naar al het moois dat ons muzikale landschap te bieden heeft. Onze Spotify lijst probeert zich zoveel mogelijk te richten op diverse Belgische artiesten en stijlen. De spannendste Belgische releases gecombineerd met te ontdekken artiesten, dat is de LUMINOUS BELGE! Deze week vervoegen Aili X Transistorcake, And Then Came Fall, Jaouad, Niels Orens en HYPER! onze lijst.

Orson Wouters (Transistorcake) domineert de synths in Pari Pari. Samen met de mysterieuze Japanse vocals van Aili geven ze het dansbare nummer een exotische en funky touch. Pari Pari is een waardige opvolger van Dansu en een ode aan Tonkatsu, Japanse comfort food.

Chasing The Sun begint rustig met subtiele gitaren en de sublieme stem van Annelies Tanghe. Na de rustige strofe volgt een heel catchy refrein waar je instant vrolijk van wordt. Tijdens de bridge vloeit de warmte uit de knappe arrangementen. Deze Chasing The Sun van And Then Came Fall is het perfecte radio lied.

Het album van Jaouad Messias begint met het gospel bluesy en soulvolle Family Ties waarop Jaouad imponeert met zijn fantastische stem. Het nummer heeft weinig arrangementen maar heeft ook niet veel nodig om diep te raken.

Instance Of A Duplicate is Niels Orens’ debuutsingle. Hij vond inspiratie in computersystemen die gebruikmaken van bestaande modellen om nieuwe contexten te creëren. De track bouwt langzaam op. Van sfeervol down tempo naar een energieke, dansbare song. Er hangt een zekere dreiging doorheen het ganse nummer zodat je het gevoel krijgt dat het op het einde gaat ontploffen… Maar dat gebeurt dus niet.

Beautiful Night van Hyper! is een bom vol energie die je vanaf het begin meeneemt en niet meer loslaat. Alle ingrediënten voor een goede song zijn aanwezig. Een vette gitaarriff, goede vocals en een drummer die er niet naast slaat. Kortom een catchy nummer dat je instant happiness bezorgt en op meerdere radiostations voor welverdiende afwisseling zou zorgen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More