Home nieuws Het cultuurcentrum rockt!

Het cultuurcentrum rockt!

by Kris Van den Bossche

Het is traditioneel de tijd van het jaar dat de cultuurcentra (zo’n 80-tal, verspreid over Vlaanderen) hun programmatie voor het volgende seizoen (van september tot juni) bekendmaken.

Theater, dans, comedy, film, … daar kijken we niet van op. Maar de laatste tijd kan je ook meer en meer rockmuziek in de zaal van het cultuurcentrum gaan bekijken.

Het geeft bands speelmogelijkheden buiten de festivalperiode op meer podia dan de enkele clubs die Vlaanderen rijk is. Door de dalende fysieke verkoop van muziekdragers en de bescheiden streaming-inkomsten, zijn deze speelkansen van belang voor het inkomen van bands.

Tourist LEMC kan je 06/12/2023 in Sint-Niklaas gaan zien – foto Dirk Wouters

Langs de aanbodkant is popmuziek een steeds belangrijker deel van de cultuur gaan uitmaken en staat een breder publiek dan vroeger open voor pop en rock op het podium. Het podium van een CC en de zittribune inspireert vaak tot meer akoestische of intieme sets.

We grasduinen even in het Waasland om te ontdekken welke muziek je in het cultureel centrum kan gaan zien. Ongetwijfeld vind je een gelijkaardig aanbod in de andere regio’s van Vlaanderen. En dit is bepaald indrukwekkend.

In SINT-NIKLAAS kan je naar Buurman, Tourist LEMC, K’s Choice, Guido Belcanto & Roland en Frank Vander Linden gaan kijken en luisteren, naast The History Of Metal (verteller: Sofie Engelen / Franky De Smet-Van Damme en vierkoppige liveband) en een Nick Drake tribute (o.a. Naima Joris, Gianni Marzo, Jan Swerts).

Hooverphonic speelt ook in de stadsschouwburg Sint-Niklaas en in CC De Meermin in Waasmunster en doet een nieuwe Sit Down And Listen tour door Vlaanderen, met nogal wat cultuurcentra als locatie.

Lady Linn staat op 17/11/2023 op de buhne van Ter Vesten, Beveren

BEVEREN spant de kroon met een lange lijst muziek: Jef Neeve, Cabana Belgicana (Johan Heldenbergh, Roland, Nils De Caster en Sara De Smedt), Marble Sounds, Lady Linn & Her Magnificent Seven, Peenoise / Echo Beatty, Bert Dockx & Band, Karen Willems / Spook, Isolde Lasoen, Rudy Trouvé / DAAU, Eriksson Delcroix & The Leftbank Ramblers en Madou.

Daarnaast is er nog plaats voor een Lou Reed-tribute (Patrick Riguelle, Guy Swinnen, Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier e.a.) en het Nick Drake tribute (zie hierboven).

CC Lokeren ontvangt Trixie Whitley © Peter Vangelder

LOKEREN verzacht de winter met Trixie Whitley, School Is Cool, Marble Sounds, Isolde Lasoen, Isabelle A, Laïs, Big TearPitou, Johannes Is Zijn Naam en ook hier The History Of Metal (zie hoger). De data worden op 2 juni bekend.

In SINT GILLIS WAAS kan je naar een show van Kris Wauters, Klaas Delrue en Jan De Campenaere, Laïs, Gene Thomas, Mama’s Jasje en Yevgueni. Er zijn ook muzikale voorstellingen van Stijn Meuris en Jan De Smet.

Het programma van TEMSE en WAASMUNSTER komt op 1 en 2 juni online.

Vergeet dus niet om in jouw regio ook de muziekprogrammatie van het cultuurcentrum eens onder te loep te nemen! De ticketverkoop voor het nieuwe seizoen start vaak ook al in juni.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More