Home Belgisch Eindelijk releasedatum nieuwe plaat THE AKULAS!

Eindelijk releasedatum nieuwe plaat THE AKULAS!

by Jan Van Coppenolle

Begin januari 2022 kruipen The Akulas in de Number Nine Studios van producer Sebastian Omerson en nemen Inundated Land op met assistentie van Jasper Boeur. Wat later wordt de mix afgewerkt met Pieterjan Hendrik Frans Coppejans (Robot Studios) en gemasterd door Frederik Dejongh (Jerboa Mastering). “Never change a winning team” want zo kwam Rustines uit 2017 ook tot stand.

En eindelijk gaat die nu na lang wachten het daglicht zien en kunnen we voorwaar een release datum aankondigen!

Sebastian Omerson & The Akulas © Jan Van Coppenolle

Van het materiaal kon al met mondjesmaat geproefd worden tijdens enkele optredens. “European Cocktail Music” valt al eens als beschrijving. Het swingt en twist en surft en er zit ook wat meer garage en french freak beat doorheen. De lichten doven soms en dan krijgen we zelfs wat meer film noir. De Britse spionnen en Franse fotomodellen flaneren opnieuw over de esplanades van Saint-Tropez. De prom night van Marty McFly wordt opgeleukt door de heren in strak pak. Maar het feest schakelt ook naar een ruwer tempo als de mods met hun parkas en Vespas aan de straatrace beginnen met de vetkuiven in leer op Harleys.

Number Nine Studios – Gent, 5 Januari 2022 © Jan Van Coppenolle

Een jing en jang van blij en donker wat de heren zelf verklaren door tijdens ‘rona opgesloten te zitten in de grot, hunkerend naar het licht. In het nieuws werden we overspoeld door minder fraai nieuws, maar tegelijk ging het bij momenten ook weer niet zo slecht. Misschien heet de plaat daarom net Inundated Land.

Kapel – Herentals, 22 April 2022 © Jan Van Coppenolle

Op vrijdag 9 juni wordt de plaat, die uit komt op Green Cookie Records, voorgesteld in Chinastraat (Gent) met support van The Mocks (sixties inspired Mod Beat) uit Nederland. Bart R & Jenz Von Trapp van Fifty Foot Combo draaien op de afterparty. Op die datum komt ook alles digitaal online en zal het lekkers ook in fysiek formaat op vinyl en compacte schijf te verkrijgen zijn.

Booking: info@akulas.be
Instagram: The Akulas (@theakulasgent)
Facebook: The Akulas | Ghent
Web: www.akulas.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More