Home ReviewsAlbum Reviews DANGERFACE – Be Damned – (Fysisk Format)

DANGERFACE – Be Damned – (Fysisk Format)

by Patrick Bruneel

Kvelertak komt er vandaan, uit het aan de westkust van Noorwegen gelegen stadje Stavanger. Dangerface, dat in 2019 debuteerde met het album Get Loud! ook.

Het werd alvast hoog tijd dat het stelletje ongeregeld nog eens met nieuw werk op de proppen zou komen en eindelijk is het zover.

Be Damned bevat tien nummers brute, primaire rock’n’roll met een ferme punk- en hardcoreinvloed en een brulboei (Michael Myklebust) die ongetwijfeld na elk concert geen stem meer over heeft door zijn overstuurde geschreeuw, wat echter wel prima bij de muziek past.

Wild en ruig klinkt de band, terwijl ze veelal toch riffs gebruiken die zo van de een of andere classic rockband lijken gepikt te zijn. Het kwintet, op het album nog met een paar extra muzikanten aangevuld, houdt van metal, de overdreven vrolijkheid van de jaren 80 en gebruikt die invloeden om er uitgelaten en uitbundige, met hardcore doorspekte punk mee te maken.

Geen boysbandpunk hier, maar het echte werk. Korte en krachtige nummers die voer zijn voor fans van bijvoorbeeld Bronx en Gallows.

Probeer de vooruitgeschoven single Pardon My Douche, It Takes Guts To Be An Organ Donor of opener The Lord Hates A Quitter. Gegarandeerd stuitert er hier en daar eentje pogoënd door zijn huiskamer.

Dangerface: FacebookInstagramBandcamp
Fysisk Format: Facebook Shop

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More