Home nieuws Compro Oro’s BUY THE DIP: The Making Of

Compro Oro’s BUY THE DIP: The Making Of

by Björn Comhaire

In september vorig jaar verscheen het meest recente album van Compro Oro Buy The Dip, een heerlijke plaat vol tegendraadse en avontuurlijke muziek waar wij erg enthousiast over waren!

© Björn Comhaire

Wat het album nog meer bijzonder maakt, is dat het in een soort van bijna-live setting werd opgenomen op een eerder onverwachte locatie: het (bewoonde) kasteel De Varens in Melle!

Die keuze had best wel wat gevolgen voor hoe de plaat klinkt. Geen klassieke studio sessies met mooi gecompartimenteerde opname locaties in akoestisch optimale omstandigheden. Neen, voor Wim Segers, Bart Vervaeck, Matthias Debusschere, Falk Schrauwen en Frederik Van den Berghe mocht het wat minder gepolijst zijn en ze besloten allemaal samen te spelen in de woonkamer van het kasteel. Da’s om moeilijkheden vragen natuurlijk maar met wat creativiteit en een flinke dosis inventiviteit slaagde de band er toch in een geweldige plaat af te leveren.

Hoe het er aan toe ging tijdens de opnames van de plaat kan je zien in de heerlijk chaotische “making of” video van de hand van de geweldige Joris Jeursen. Vijftien welbestede minuten kijkplezier die je een zeldzame inkijk geven achter de schermen van één van de spannendste bands van Vlaanderen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More