Home Belgisch BOBBI LU – Metapwhore (Mayway Records)

BOBBI LU – Metapwhore (Mayway Records)

by Kris Van den Bossche

Metapwhore is de debuutsingle van Bobbi Lu – artiestennaam van Lucy Ryan (28) afkomstig uit de UK, Oxford en opererend vanuit Brugge. Bobbi Lu strooide de voorbije maanden al kwistig cookies in het rond en die bleven bij Luminous Dash op onze schijf plakken, vooral dan in de mapjes Boeiend en Te Volgen.

Je kan Lucy al gezien hebben tijdens het Sound Track parcours, waar ze eind 2021 laureaat werd en recent mee op het podium kwam. Je kan haar ook gezien hebben in een voorprogramma van The Haunted Youth of Marble Sounds.

Bobbi Lu © PJ Blondeel

Bobbi Lu maakt elektronische indie en wordt vergeleken met FKA Twigs of het solo-werk van Thom Yorke (of Atoms For Peace). We denken ook aan James Blake. De lat ligt hoog dus en – spoiler alert – Bobbi Lu voldoet aan de verwachtingen.

Het nummer opent rustig maar intrigeert vanaf het begin, zowel met de zang/tekst als met de muziek. We horen over de vermomde piano riff: “It’s just a feeling, no it’s nothing more. Could dress it up into a metaphore”.

Bij een mantra-achtige herhaling van “I know” bloeit het nummer open en komt er meer ritme onder de muziek. “I heard your mother loves you very much. You never show her, cause you can’t touch.” Oei.

Bij de tweede “I know” sequentie met door elkaar vloeiende vocalen, volgt een drop en een finale met meer accent op het ritme en het nummer eindigt muzikaal waar het begon. Cirkel rond.

“I know that I know nothing”, zingt Bobbi Lu meermaals en vraag ons dus ook niet waar Metapwhore over gaat en welke demonen Bobbi Lu te lijf gaat, maar dit is een straf debuut, dat ook na beluistering op repeat blijft verrassen en boeien. Gelaagde muziek, geheimzinnige tekst, goeie heldere productie. Perfect gezongen ook.

Bobbi Lu mag in mei al naar het The Great Escape showcase festival in Brighton (VK) en is ook bevestigd voor Les Nuits Botanique in Brussel. In april gaat ze nog eens mee met The Haunted Youth op city-trip naar Amsterdam en Parijs. Te groot voor de provincie dus. Naar het schijnt zou er live gewerkt worden aan een uitbreiding van de (tot nu solo-)bezetting.

Dit blijft niet lang een goed bewaard geheim.

Facebook | Bobbi Lu

Instagram | Bobbi Lu

Youtube | Bobbi LuMetapwhore

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More