Home Live THEE OH SEES + LA JUNGLE + THE GLUCKS Brussel, Botanique (21/05/2017)

THEE OH SEES + LA JUNGLE + THE GLUCKS Brussel, Botanique (21/05/2017)

by Didier Becu

Les Nuits Botanique laat zich niet te makkelijk in hokjes stoppen, maar als we toch een etiket op de zondagavond in de Chapiteau moeten plakken dan wordt het deze van de garagerock, en dan nog van de rauwe soort. Op het appel drie bands: twee Belgische en een Amerikaanse die je gerust als één van de vaandeldragers van het genre mag beschouwen.

Zot zijn doet geen zeer en rock’n roll kan niet vetter zijn dan de smerigste frituurolie van een afgedankt frietkot. Onder dit motto maken The Glücks, voor vrienden Alek en Tina, al een tijdje de Belgische (en ook daar buiten) podia onveilig. Simpel, maar beuken. Zonder genade, zelfs niet als drumster Tina op het einde een fles water over zich heen krijgt die Alek in het wild wegschopt.

Youth On Stuff, het debuut van de twee Oostendenaars is zeker niet het album van het jaar, wel één van de leukste. En het is precies net dat wat het duo op een podium brengt. Je moet niet doen wat niet nodig is, een “merci beaucoup” als bindtekst volstaat, maar gewoon doen waarvoor de loyale fans zijn gekomen: een halfuurtje rock ’n roll.