Home Live STREET SECTS + TREPANERINGSRITUALEN Brussel, Botanique (14/10/2019).

STREET SECTS + TREPANERINGSRITUALEN Brussel, Botanique (14/10/2019).

by Jan Van Coppenolle

De Rotonde in de Botanique leende zich perfect voor de occulte ceremonie van Trepaneringsritualen. Thomas Martin Ekelund een indrukwekkende kerel noemen is zacht uitgedrukt… Met de juten zak over het hoofd komt de man recht uit de donkere Zweedse wouden gestampt. De wierook, het gegrom en geschreeuw over de zware mechanische, tribale ritmes vullen de volledige zaal.

Foto © T × R × P

Bij All Flesh Has Corrupted gaat de kap van het hoofd en durft een zeer moedig gedeelte van de aanwezigen het aan wat dichter te komen. Af en toe kunnen we een glimp van het getormenteerde gelaat zien, bevroren in het licht van de stroboscopen. Trepaneringsritualen meemaken is een ervaring…


Street Sects kwamen via New York en Amsterdam in Brussel aan voor de eerste avond van hun Europese tour. “We zijn gewoon van in kelders te moeten optreden maar deze zaal is fantastisch.” vertelt Leo Ashline ons achteraf.

Leo Ashline + Shaun Ringsmuth – Foto © Mike Manewitz

Dat wil ook zeggen: er waren genoeg rookmachines en zoeklichten op het podium voorzien die het decor maken waar Street Sects dreigend uit kon opdoemen. Terwijl Shaun Ringsmuth vanachter de flightcases met electronica de snijdende set erdoor smeet zocht Leo het contact op.

Bij Chasing The Vig mag er vooraan al een paar keer voorzichtig teruggedeinsd worden. Leo gaat uiteindelijk van het podium af om zich door het publiek een weg te schreeuwen of wat in een angstig oortje te fluisteren.

De nummers komen uit de hele resem releases die ze al op hun naam hebben. Zoals And I Grew Into Ribbons uit het debuut, Total Immunity uit ep Rat Jacket en In Contempt van de splitsingle met hardcorepunkband Portrayal Of Guilt.

Na amper 25 minuten is het afgelopen. Veel te snel maar Street Sects heeft in die korte tijd geen moment ontgoocheld, integendeel. Bij de babbel met beide heren krijgen we hoop dat ze terugkeren met nieuw werk en versterking zodat de gitaren kunnen worden uitgehaald. Als ze de weg vinden naar meer oren, spelen ze volgens ons nog in meer zalen als deze.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More